Barkod oluşturucular, kullanıcıların farklı türde barkodlar oluşturmasını sağlar. Barkod oluşturucu bir yazılımı, ürünler için barkod etiketleri tasarlamak için kullanabilirsiniz.
Bu makalede işinizi görebileceğini düşündüğümüz bazı barkod oluşturucu yazılımlarından bahsedeceğiz. Bunlardan bazıları ücretli, bazıları ise ücretsiz olacak. Eğer bir miktar ayırabileceğiniz bütçeniz varsa, bu yazılımlardan daha iyi yararlanacağınızı unutmayın.
Barkod Oluşturucu En İyi Program ve Web Siteleri
Labeljoy
Labeljoy barkod oluşturucu, kullanıcıların çeşitli barkod tasarımları oluşturmasına imkan tanır. Basit barkodlarla birlikte küçük resim dosyaları içeren kreatif barkodlar oluşturmak için Labeljoy’dan faydalanabilirsiniz.
Hazırladığınız barkodları JPG, PNG, TIF ve PDF formatlarında dışa aktarım sağlayan Labeljoy’da 4.500’den fazla küçük resim dosyası ve 6500’den fazla düzen bulunmaktadır. Normalde ücretli olan programın devamlı olarak kullanabileceğiniz ücretsiz sürümü de bulunmaktadır. Fakat deneme sürümünde barkodların filigran ile basılacaklarını unutmayın.
Labeljoy’u cihazınıza indirebileceğiniz web sayfasına şuradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Wasp
Basit bir barkod aracı arıyorsanız, Wasp sizin için ideal çözüm olabilir. Barkodları yazdırmak için MS Word ve Excel ile entegre şekilde çalışan Wasp, kullanıcılara üretim sürecinde çok fazla seçenek sunmasa da işinizi görebilecek bir yapıdadır.
30 günlük ücretsiz deneme sürümü bulunan bu barkod oluşturucu için 149 dolar ödeme yaparak tam sürümüne ulaşabilirsiniz. Wasp’ın deneme sürümünü bilgisayarınıza indirmek için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Aeromium
Aeromium, birçok özelliğe sahip olan ve diğer çözümlere göre nispeten en iyi fiyata sahip barkod oluşturucu yazılımlardandır. Kullanımı oldukça kolay bir program olan Aeromium, yüksek çözünürlüklü grafik çıktılarını da destekliyor. EAN, Code 39, 128 ve Modified Plessy barkodları dahil olmak üzere 24 farklı barkod türünü destekleyen Aeromium’un premium sürümü 69 dolarlık bir fiyatlandırmaya sahip. Ücretsiz deneme sürümünü limitsiz kullanabilirsiniz fakat oluşturduğunuz barkodlar filigranlı olacaklar.
Aeromium’u bilgisayarınıza yüklemek için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
iBarcoder
iBarcoder, Mac cihazları için en yüksek puan alan bir barkod üreticisidir. Bu program ile ISBN ve QR kodları dahil olmak üzere 40’tan fazla barkod türü üretebilirsiniz.
Barkod oluşturucu, özel etiketlerin yanı sıra sektöre özel etiketler de üretebilir. Özel stil, boyut ve şekle sahip renkli etiketler oluşturmak ve kitaplara, çıkartmalara, perakende ürünlere ve daha birçok ögeye barkod yazdırmak için kullanabileceğiniz en iyi çözümlerdendir.
iBarcoder’ı ücretsiz deneme sürümü ile kullanabilirsiniz. Satın alma fiyatı ise 49,99 dolar olarak belirlenmiş durumda. Ürüne ulaşmak için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
HandiFox
HandiFox, envanter kontrolü ve satış siparişi yönetimi için kullanılabileceğiniz en iyi barkod oluşturucu programlardandır. Masaüstü uygulaması ile bir mobil cihaz kullanarak envanteri yönetip takibini sağlayabilirsiniz. HandiFox, depodan tutun da ofisteki muhasebe uygulamasına kadar tüm veri akış süreçlerini yönetebilir.
Bu barkod oluşturucunun fiyatı 995 dolar gibi oldukça yüksek. Açıkçası bu kadar ödeme yapmanıza hiç gerek yok. 30 günlük ücretsiz deneme sürümünü kullanarak en azından 1 ay boyunca programdan faydalanabilirsiniz. HandiFox’un web sitesine şuradan ulaşabilirsiniz.
Label Flow
Büyük ölçekli işlerde kullanılabilecek en iyi barkod oluşturucu programlardan bir tanesi Label Flow’dur. Bu yazılım ile binlerce barkod üretebilirsiniz.
2500’den fazla önceden tanımlanmış etiket formatına sahip olan program, 1D ve 2D kodlar üretebiliyor. Bunun dışında bir başka özelliği ise RFID kodları üretebiliyor olmasıdır. 200 dolarlık bir fiyatı olan ürünün 30 günlük ücretsiz deneme sürümü bulunmaktadır. Label Flow’u şuradaki bağlantıdan bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.
Online Barcode Generator
Tec-IT gibi online olarak barkod oluşturabileceğiniz bir alternatif daha. Online Barcode Generator, çevrimiçi olarak barkod tasarlayabileceğiniz en iyi çözümler arasındadır. Küçük ve orta ölçekli işletmelere hitap eden program ile 1D, 2D ve birçok barkod türü oluşturabilirsiniz.
JPG, PNG ve EPS formatlarına çıktı desteği sağlayan Online Barcode Generator, UPC, EAN, USPS ve QR dahil olmak üzere 25’ten fazla farklı barkod türünü desteklemektedir. Son derece basit bir arayüze sahip olan bu barkod oluşturucu siteye şuradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Morovia
Çevrimiçi olarak farklı barkod türleri oluşturabileceğiniz online barkod oluşturucudur. Bu site üzerinden onlarca farklı türde barkodu ücretsiz olarak oluşturabilirsiniz. Code 39, 128, UPC, EAN, Postal ve diğer birçok barkod türünü Morovia ile oluşturmak mümkün.
Morovia’nın web sitesine şuradan ulaşabilirsiniz.
Tec-IT
20’den fazla kodu destekleyen Tec-IT, oluşturduğunuz barkodların GIF, JPG, PNG ve SVG formatlarıyla dışa aktarımını sağlıyor.
Küçük çaplı bir iş yapıyorsanız, Tec-IT’yi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Toplu barkod yazdırmayı desteklememesi, Tec-IT için söyleyebileceğimiz tek dezavantaj olabilir. Bu çevrimiçi barkod oluşturucuya şuradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Barcodes Inc
Ücretsiz olarak yazdırılabilir ve taranabilir barkodlar oluşturabileceğiniz en iyi online barkod oluşturucular arasındadır.
Ücretsiz bir barkod yazılımı olan bu uygulama, barkodlarınızı JPG ve PNG formatlarında yazdırabilir. Yalnızca Kod 39, 128-A, B, C barkodları desteklediği için sınırlı özelliklere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bunun dışında ücretsiz olması, barkod oluşturucuyu fazlasıyla cazip kılıyor. Bu barkod oluşturucu siteye şuradan ulaşabilirsiniz.