En İyi Ücretsiz Bulut Depolama Hizmetleri | 2024

En-İyi-Ücretsiz-Bulut-Depolama-Servisleri

Bulut depolama hizmetleri, büyük boyutlu dosyaları güvenle saklamanızı sağlar. Bu anlamda geliştirilmiş birçok hizmetle karşılaşacaksınız fakat önce bulut depolamanın tam olarak ne olduğundan bahsedelim.

Bulut Depolama Nedir?

Bulut depolama, verileri bilgisayarınız yerine çevrimiçi olarak depolamanızı sağlayan bir çözümdür. Çevrimiçi depolama hizmeti sağlayan bu hizmetler, bilgisayarınızın sabit diskinde herhangi bir veri depolamaz. Bulut depolama araçları, verilerinize herhangi bir cihazdan erişmenize yardımcı olur.

Dosyalarınızın sabit sürücülerde veya depolama ağlarında depolanması tutulmasını sağlayan bulut depolama hizmetleri, uygun maliyetli ve sınırlı ücretsiz kullanımlar sunar. Kullanıcılarına esneklik sağlayan bu hizmetler, veri hacminiz arttıkça kapasiteyi arttırabilmenizi veya azaltabilmenizi sağlar.

Bulut Depolama Nasıl Çalışır?

Bulut depolama, verileri kaydetmek için sunuculardan faydalanır. Kullanılan sunucuların çoğu aslında fiziksel bir sunucuda barındırılan sanal makinelerdir. Depolama ihtiyacınız ne kadar artarsa, bulut depolama hizmet sağlayıcınız da talebi karşılamak için yeni sanal sunucular oluşturmaya başlar.

Bulut depolamaya bir web sitesi veya mobil uygulama üzerinden internet veya özel bir özel bağlantı aracılığıyla bağlanırsınız. Bağlandığınız sunucu da bulut sağlayıcısının boyutuyla paralel olarak verilerinizi bir veya birkaç veri merkezinde bulunan sunucu havuzuna ulaştırır. Verileriniz genelde birkaç makinede depolandığı için bir sunucu bakım için kapatıldığında veya kesintiye uğradığında, verilerinize yine de erişebilirsiniz.

Aşağıda en iyi ve en çok hafıza sunan ücretsiz bulut depolama hizmetleri listesini göreceksiniz. Hepsini ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bu hizmetlerden istediklerinize ödeme yaparak hafızayı yükseltebilirsiniz. Aşağıdaki bulut depolama hizmetlerinden bazıları Windows, Mac, Linux’un yanında Android ve iOS için de kullanılabiliyor. Bu sebeple yalnızca bilgisayarınızın sabit diskinden değil, telefonunuzun hafızasından da önemli ölçüde kullanım alanı sağlamış olursunuz.

Bulut Depolama Kullanmak Güvenli mi?

Bulut depolamanın nasıl çalıştığından bahsettiğimizde, verilerin sunucularda saklandığından bahsetmiştik. Peki burada saklanan veriler, gerçekte ne kadar güvendedir? Herhangi bir kimse bu sunuculardaki verilerinize erişebilir mi?

Öncelikle sunucuların bulunduğu konum ve alınabilecek olası bazı önlemlerden bahsedelim. Sunucular, güvenlik göz önünde bulundurularak oluşturulmuş veri merkezlerinde barındırılır. Çalışan personellerin sunuculara (ve onların sabit sürücülerine) erişimi aslında çok kısıtlıdır. Ancak fotoğraflarınızın, videolarınızın ve diğer dosyalarınızın bilgisayar korsanlarından veya yangından kaynaklanan fiziksel hasarlardan korunmasını sağlamaya yardımcı olan birçok başka önlem vardır.

Bu noktada çoğu veri merkezi, yangın riskini en aza indirmek için sunucuların bulunduğu ortamdaki havanın oksijen miktarını azaltır. Yine de bu konuda endişeleriniz varsa, çoğu bulut sağlayıcısı, her dosyanın birden çok kopyasını farklı veri merkezlerinde depolar. Bu da en kötü durumda dahi farklı bir fiziksel konumda yedeklerinin bulunacağı anlamına gelmektedir. Örneğin Google, verilerini farklı konumlardaki birçok sunucuya dağıtır. Bir yerde yangın çıkarsa veya kesinti yaşanırsa, veri erişimini otomatik olarak diğerine kaydırır.

Dosyalarınızı güvende tutmanın bir diğer yolu da bu dosyaların yetkisiz kişiler tarafından erişilmesini engellemektir. Bu nedenle hangi şirket tarafından sağlanırsa sağlansın neredeyse tüm bulut depolama hizmetleri bir tür şifreleme sunar.

En iyi güvenlik ise WhatsApp’la birlikte çok daha popüler oan uçtan uca şifrelemedir. Dosyaların gönderilmeden önce cihazınızda şifrelendiği yer burasıdır. Bazı bulut depolama sağlayıcıları bunu bir satış noktası olarak kullanarak kullanıcılardan bunun için ekstra ücret talebinde bulunabilir. Tüm verilerin uçtan uca şifrelenmesi gerekmese de finansal veya sağlık belgeleri gibi hassas ayrıntıları saklayacaksanız, bunu destekleyen bir bulut hizmeti kullanmanız yararınıza olacaktır.

Bulut Depolama Kullanmanın Avantajları

Ücretsiz bir bulut depolama hizmeti kullanmanın sağladığı bazı avantajlar bulunuyor. Bunlardan bazılarını şu şekilde açıklayabiliriz:

  • Erişilebilirlik: Bulut depolama, dosyalarınıza internet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan erişmenizi sağlar.
  • Ölçeklenebilirlik: Ek donanım satın almak zorunda kalmadan depolama kapasitenizi gerektiği gibi kolayca arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Yedekleme ve dosya kurtarma: Bulut depolama, önemli dosyalarınız için tesis dışı bir yedekleme işlevi görebilir, yangın veya sel gibi doğal felaketlerden kurtulmanıza yardımcı olabilir.
  • İşbirliği: Dosyaları ve klasörleri diğer kişilerle paylaşabilir, bunlar üzerinde gerçek zamanlı olarak birlikte çalışabilirsiniz.
  • Maddi tasarruf: Bulut depolamayı kullanarak kendi fiziksel depolama donanımınızı satın alıp bakımını yapmak daha uygun maliyetli olabilir.
  • Otomatik güncellemeler: Bulut depolama sağlayıcıları genellikle yazılım güncellemelerini ve bakımını üstlenir, bu nedenle depolama sisteminizi güncel tutma konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.
  • Güvenlik: Bulut depolama sağlayıcıları, verilerinizi korumak için genellikle güçlü güvenlik önlemlerine sahiptir.

En İyi ve Ücretsiz 19 Bulut Depolama

TeraBox

Aşağıda göreceğiniz tüm bulut depolama hizmetleri, ücretsiz sürümlerinde sınırlı depolama alanı sağlamaktadır. En fazla 10-15 GB boyutlarında olan depolama alanlarından farklı olarak TeraBox, kullanıcılarına ücretsiz kullanabilecekleri 1 TB’lık (1024 GB) depolama alanı sunuyor.

Özellikleri:

  • 1 TB boş depolama alanı kullanma.
  • Bilgisayarınızda dosya yükleme ve alımını epey hızlandırır.
  • Dosyaları toplu olarak yüksek hızda indirebilirsiniz.
  • Eklenen dosyaları kolaylıkla bulabilmenizi sağlayan filtreleme özelliği bulunmaktadır.
  • Windows dışında iOS ve Android sürümleri de bulunmaktadır.

TeraBox’ı Windows bilgisayarlar için buradan, Android için buradan, iOS içinse buradan indirebilirsiniz.

Sync

Sync

Sync, herhangi bir bilgisayardan veya mobil cihazdan dosya paylaşımı yapmak için kullanabileceğiniz bulut hizmetidir. Gizli verilerinizi depolayıp paylaşmak için faydalanabileceğiniz ideal çözümlerden bir tanesidir.

Özellikleri:

  • 5 GB’a kadar ücretsiz kullanım alanı.
  • Kayıtlı bir hesabı olmasa da herkese istediğiniz boyutta dosya göndermenizi sağlar.
  • Windows, Mac, iOS ve Android’i destekliyor.
  • Tüm planlar için sınırsız veri aktarımı yapmanızı sağlar.
  • Ekip kullanıcıları için sınırsız depolama alanı sunar.
  • Slack ve Microsoft Office ile entegre olacak şekilde çalışabilir.
  • Ek depolama alanı kullanabilirsiniz.

Servise ulaşmak için şuradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Nextcloud

Nextcloud

Açık kaynaklı bulut depolama hizmetleri arasında en fazla tercih edilenlerden bir tanesidir. Windows, macOS ve Linux desteği sunan platform ayrıca Android ve iOS için de hizmet sunuyor. Bazı kullanıcıların Dropbox’tan dahi iyi bir çözüm olduğunu iddia ettiği Nextcloud, bir göz atmanızı tavsiye edeceğimiz bulut depolama hizmetleri arasında yer alıyor.

Özellikleri:

  • Tarayıcı tabanlı metin düzenleme aracına sahip.
  • Dosyalarınızı birden fazla bilgisayarda senkronize edebilirsiniz.
  • Kolayca kategori ekleyebilir ve bu kategorileri düzenleyebilirsiniz.
  • Dosyalarınızı 2 ila 5 GB’a kadar ücretsiz olarak saklamanızı sağlar.

Bulut depolama hizmetine ulaşmak için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Icedrive

Icedrive

Icedrive, bulut depolama alanınıza kolayca erişip yönetmenize ve güncellemenize yardımcı olan yeni nesil bir bulut depolama hizmetidir.

Özellikleri:

  • Dosyalarınızı 10 GB’a kadar ücretsiz olarak saklamanızı sağlar.
  • Dosyalarınızı yönetmek için kullanımı kolay bir arayüz deneyimi sağlar.
  • Bulut deposu üzerinden Medya akışı yapabilir, arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Servise ulaşmak için şuradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Degoo

En iyi ve ücretsiz bulut depolama hizmeti arıyorsanız, Degoo’yu mutlaka listenize eklemelisiniz. Çünkü başka hangi bulut depolama hizmeti 100 GB ücretsiz depolama alanı sunar ki? Degoo’da bir hesap açan herkes, ücretsiz olarak kullanabileceği 100 GB’lik bir depolama alanına sahip olur. Bununla birlikte referans aracılığıyla hizmeti kullanmaya teşvik ettiğiniz her arkadaşınız için de ayrıca 5 GB kazanırsınız.

Özellikleri:

  • Hesap açan herkese kullanabilecekleri 100 GB ücretsiz depolama alanı.
  • iPhone, iPad ve Android cihazlarda kullanım imkanı.
  • Referans aracılığıyla 500 GB’a kadar ücretsiz depolama alanına sahip olabilirsiniz.

Daha fazla bilgiye sahip olmak için Degoo’nun resmi web sayfasına şuradan ulaşabilirsiniz.

Mega

Mega

Mega Limited tarafından sağlanan bir bulut depolama hizmetidir. Windows, Mac ve Linux platformlarında kullanabilirsiniz.

Özellikleri:

  • 20 GB’lık ücretsiz depolama alanı sunar.
  • Dosyalarınızı ve sohbetlerinizi şifrelemenize olanak tanır.
  • Dosya ve klasörleri senkronize ederek uyumlu şekilde çalışmasını sağlar.
  • Her 6 saatte bir 1 GB veri yükleyip indirmenizi sağlar.

Bulut depolama sağlayıcısının web sitesine ulaşmak için şuradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

pCloud

pCloud

Dosyalarınızı ve belgelerinizi güvenli bir şekilde saklayabileceğiniz bulut depolama hizmetlerinden bir tanesidir. Bu servis ile dosyalarınızı istediğiniz kişilerle paylaşarak çalışmalarınızı ortak şekilde yürütebilirsiniz.

Özellikleri:

  • 10 GB’a kadar ücretsiz kullanım.
  • Dosyalarınızı yüksek şifreleme teknolojisi sayesinde güvenle saklamanıza yardımcı olur.
  • Tek bir tıklama yaparak dosyalarınızı yedeklemenizi sağlar.
  • Dilerseniz dosyalarınızı dosya formatına göre filtreleyebilirsiniz.

Bulut depolama sağlayıcısının web sitesine ulaşmak için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Internxt

Internxt

En iyi ücretsiz bulut depolama hizmetleri arasında en iyi gizlilik ve güvenlik odaklı çözümlerden bir tanesidir. Hem sizin hem de ekibinizin dosyalarını güvenle saklamanızı sağlar. 1 milyondan fazla kişi tarafından tercih edilen bir bulut depolama sağlayıcısıdır.

Özellikleri:

  • Verilerinizi uzaktan yükleyebilirsiniz.
  • Verileri istediğiniz zaman saklamanıza ve tekrar ulaşmanıza olanak tanır.
  • Üst seviye bir müşteri desteği sağlar.
  • 19 GB’a kadar olan dosyaları ücretsiz olarak saklamanızı sağlar.

Servise ulaşmak için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Cozy

Cozy

İsmi yeni olan fakat popülaritesini yavaş yavaş yukarılara çeken bir bulut depolama hizmetidir. Cozy, hangi belgenizi saklamak isterseniz isteyin bu konuda tam bir destek sunuyor. Cozy Pass adındaki şifreleme sistemi sayesinde verilerinizi daha da güvenli hale getirebilirsiniz.

Özellikleri:

  • Farklı cihazlarda kaydettiğiniz dosyaların senkronize işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.
  • Banka işlemlerinizi görselleştirerek hesabınızı daha sağlıklı kontrol edebilirsiniz.
  • 5 GB’a kadar dosyalarınızı ücretsiz şekilde muhafaza etmenizi sağlar.

Cozy’nin resmi web sitesine şuradan ulaşarak ister masaüstü, ister mobil cihazınız için indirme bağlantısına ulaşabilirsiniz.

Zoho WorkDrive (Ücretli)

WorkDrive

Ücretsiz hizmetlerden bahsettiğimizin farkındayız fakat Zoho WorkDrive, alanının en iyilerinden olduğu için bahsetmek istedik.

Dosyaları kolaylıkla yönetmenizi sağlayan bir bulut depolama sistemi olan Zoho WorkDrive, çalışmalarınızı ekip arkadaşlarınıza birlikte zahmetsize yapmanıza olanak tanır. Zoho WorkDrive, verilerinizin korunmasını sağlamak için SOC 2 Tip II ve ISO 27001 gibi sektöre özel uyumluluk standartlarına sahiptir.

Özellikleri:

  • Ekiple gerçek zamanlı olarak çalışıp beyin fırtınası yapabilirsiniz.
  • Akıllı telefon ya da tablet üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.
  • Özelleştirilebilir raporlar sunar.
  • Dosyaları kolay bir şekilde saklayıp yönetebilirsiniz.

3 farklı makul sayılabilecek fiyatlarda ödeme planları sunan Zoho WorkDrive’a şuradan ulaşabilirsiniz.

OneDrive

Microsoft-OneDrive

OneDrive, Microsoft’un kullanıcılarına sunduğu internet tabanlı bir depolama hizmetidir. Microsoft hesabı olan herkes bu servisten ücretsiz olarak faydalanabilirler. Windows PC ya da Mac işletim sistemindeki dosyaları senkronize edebilmenizi sağlar.

Özellikleri:

  • 5 GB’a kadar ücretsiz kullanım alanı sağlar.
  • Fotoğraflarınızı ve dosyalarınızı OneDrive’a kaydedip istediğiniz her cihazdan ve her yerden erişebilmenizi sağlar.
  • Belgelerinizi ve fotoğraflarınızı arkadaşlarınız ve ailenizle gerçek zamanlı olarak paylaşabilirsiniz.
  • Word, Excel ve diğer Office uygulamalarıyla senkronize şekilde çalışmanıza olanak tanır.
  • Boyutu 15 GB’a kadar olan dosyaların yüklenmesine izin verir.

OneDrive’a ulaşmak için şuradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Google Drive

Google-Drive

Hepimiz Google’ın çoğu hizmetinden faydalanıyoruz. Fakat bazılarımız, Google’ın bir bulut depolayıcı ve senkronizasyon hizmeti olan Google Drive’dan haberdar olmayabilir. Fotoğraflarınızı, videolarınızı, dokümanlarınızı ve diğer dosyalarınızı güvenle saklayabileceğiniz Google Drive, 15 GB’a kadar da ücretsiz kullanım imkanı tanıyor. Android ve iOS uygulamasını indirerek dosyalarınıza hareketliyken de sorunsuzca ulaşabilirsiniz.

Özellikleri:

  • Doküman, e-tablo ve slayt oluşturmanıza olanak tanır.
  • Gerçek zamanlı senkronizasyon sağlar.
  • macOS için de kullanabilirsiniz.
  • Zihin haritası, Gantt şeması, diyagram araçları gibi farklı harici uygulamarla entegre edebilirsiniz.

Google Drive’a ulaşmak için ve kayıt olmak için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Dropbox

Dropbox

Dropbox; dosya senkronizasyonu, bulut depolama ve istemci yazılımı sağlayan bir dosya barındırma hizmeti ve paylaşım ağı programıdır. Her kullanıcıya ücretsiz kullanabilecekleri 2 GB kadar veri saklama alanı sağlar.

Özellikleri:

  • Verilerinizi tüm cihazlar üzerinden güvenle senkronize etmenizi sağlar.
  • En fazla 50 GB kadar dosya boyutunu destekler.
  • Windows, macOS ve Linux işletim sistemlerinde kullanılabilir.

Dropbox’ı kullanmaya başlamak için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

IDrive

IDrive

IDrive, veri yedekleme konusunda uzmanlaşmış bir teknoloji şirketidir. Windows, Mac, Linux, iOS ve Android kullanıcılarının çevrimiçi olarak faydalanabileceği veri yedekleme hizmeti sağlar.

Özellikleri:

  • IDrive, kullanıcılarına 5 GB ücretsiz sağlar.
  • Kullanıcılar, yedeklerini web üzerinden düzenleyip takip edebilirler.
  • Boyutu 2 GB’a kadar olan dosyaları yükleyip indirebilirsiniz.

IDrive’a kaydolup servisten ücretsiz faydalanabilmek için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Amazon Drive

Google Drive gibi Amazon Drive da kullanıcılarına sorunsuz bir hesap kurulum deneyimi sunuyor. Bu da müşterilerin herhangi bir ek adım atması gerekliliğini ortadan kaldırıyor. Amazon tüm müşterilerine otomatik olarak 5GB ücretsiz depolama alanı veriyor. Üstelik bu sadece Amazon Prime üyeleri için değil tüm Amazon müşterileri için geçerli.

Bununla birlikte küçük bir fark var: Temel Amazon Drive, Amazon Photos ile aynı 5GB depolama alanını paylaşırken, Amazon Prime kullanıcıları Amazon Drive tarafından sunulan 5GB’a ek olarak sınırsız fotoğraf depolama avantajından yararlanıyor.

Masaüstü dosyalarının Amazon Drive ile senkronize edilmesi söz konusu olduğunda, mevcut araçlar biraz sınırlıdır. Bazı senkronizasyon özellikleri sağlasa da, diğer hizmetler kadar kapsamlı olmayabilir.

Ek depolama alanına ihtiyaç duymanız halinde Amazon yükseltme seçenekleri sunuyor. Yıllık 19,99 ABD doları karşılığında depolama alanınızı 100 GB’a genişletebilir veya yıllık 119,98 ABD doları fiyatlı 2 TB’lık planı tercih edebilirsiniz. Bu seçenekler depolama ihtiyaçlarınız için yeterli alan sağlayacaktır.

Box

Box

Box, ücretsiz bir bulut dosya yönetimi ve paylaşım hizmetidir. Bu servis ile depolama alanınını Windows, macOS ve mobil platformlar için kullanabilirsiniz. En fazla 5 GB’lık dosya boyutunu destekleyen Box, 10 GB kadar ücretsiz kullanım sunuyor.

Özellikleri:

  • VDI ortamları desteği ile tüm Box dosyalarınızla doğrudan masaüstünüzden çalışmanızı sağlar.
  • Dosya şifreleme, harici işbirliği, arama ve sürüm kontrolü gibi temel özelliklere sahiptir.
  • İster yeni bir belge oluşturuyor ister bir PDF’yi düzenliyor olun, yaptığınız tüm değişiklikleri otomatik olarak kaydeder.
  • Ekibinizle doğrudan Box Drive’dan içerik paylaşarak işbirliğinizi hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

PC ve Mac platformlarının yanında iOS ve Android’de de kullanabileceğiniz Box’ı cihazınıza indirmek için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

iCloud

iCloud

Apple’ın sahibi olduğu bir bulut depolama aracıdır. Kullandığınız cihazla otomatik olarak senkronize edilmesini sağlayan iCloud, Mac dışında Windows bilgisayarlarda da kullanılabilir. 5 GB’lık ücretsiz kullanım alanı sunan iCloud, web sitesi üzerinden kolayca kontrol edilebiliyor. iPhone’unuz ile tüm fotoğraflarınız burada kaydolacağından eğer 5 GB’ı doldurursanız, kolaylıkla silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Özellikleri:

  • iCloud Drive ile belgelerinizi saklayabilirsiniz.
  • Windows işletim sistemli bilgisayarlarda kullanılabilir.
  • Silinen dosyaları 30 gün içerisinde tekrar geri yükleyebilirsiniz.
  • Dosyaları ve klasörleri iCloud Drive ile arkadaşlar, aile üyeleri ve iş arkadaşlarıyla paylaşılabilir. Paylaşılan klasörler üzerinde yapılan işlemleri gerçek zamanlı olarak inceleyebilirsiniz.

Apple’ın resmi iCloud web sayfasına ulaşmak için şuraya tıklayabilirsiniz.

Yandex Disk

Yandex-Disk

Yandex.Disk, Yandex’in geliştirdiği bir çevrimiçi depolama ve senkronizasyon hizmetidir. Yandex Disk ile kullanıcılar buluta dosya depolayabilir, bu dosyaları diğer kullanıcılarla paylaşabilirler. İlk sürümü Nisan 2012’de çıkan Yandex Disk’ten faydalanabilmeniz için bir Yandex hesabınızın olması gerekiyor.

Özellikleri:

  • 10 GB’a kadar ücretsiz kullanım alanı sağlar.
  • Microsoft Word, Excel ve PowerPoint’e ücretsiz erişim sağlar.
  • Kullanımı basit bir arayüze sahiptir. Siteye girdiğinizde, sol taraftaki menüde yapmak istediğiniz işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Windows, Mac, iOS ve Android platformlarında kullanabileceğiniz Yandex Disk’in indirme bağlantısına şuradan ulaşabilirsiniz.

MediaFire

MediaFire

MediaFire, dosyalarınızı barındırabileceğiniz bir bulut depolama sağlayıcısı ve senkronizasyon hizmetidir. Windows, Mac, iOS ve Android için kullanılabilen MediaFire, kullanıcılarına 10 GB’lık ücretsiz kullanım alanı sağlar. İsterseniz bunu bütçenize uygun ödeme planıyla arttırabilirsiniz.

Piyasanın en eskilerinden olan MediaFire ile 50 GB’a kadar dosya paylaşımı yapılabiliyor. Tabii bunu ücretsiz olarak kullanamıyorsunuz. Zira ücretsiz için belirlenen kullanım alanı 10 GB ile sınırlandırılmış durumda.

Özellikleri:

  • Klasörleri ve dosyaları yükledikten hemen sonra e-posta yoluyla, web site ve sosyal medya aracılığı ile ya da bir bağlantı üzerinden herhangi bir yerde paylaşabilirsiniz.
  • Dosya yöneticisini kullanarak belgelerinizi ve dosyalarınızı kolay şekilde bulabilirsiniz.

Sitenin resmi web adresine şuradan ulaşabilirsiniz. Android ve iOS uygulamalarını indirmek için kullanabileceğiniz web sitesi ise şurası.

Koofr

Koofr

Dosyalarınızı, fotoğraflarınızı ve dokümanlarınızı kolay bir şekilde depolayıp saklamanızı sağlayan bulut depolama çözümüdür. Son kullanıcıya en iyi hitap eden bulut depolama servislerinden olan Koofr, 10 GB’lık ücretsiz kullanım sunuyor.

Özellikleri:

  • Tüm Facebook fotoğraflarınızın ve videolarınızın kopyasını kolaylıkla Koofr’a aktarabilirsiniz.
  • Chrome veya Firefox eklentilerini kullanarak her şeyi tek bir tıklamayla kaydedebilirsiniz.
  • Sildiğiniz dosyalarınızı 30 gün boyunca tekrar geri yükleyebilirsiniz.

Bir e-posta adresiyle kayıt olup kullanabileceğiniz Koofr’un resmi web sitesine şuradan ulaşabilirsiniz.