En İyi 20 Kamera Uygulaması | iPhone | Android

En-İyi-Kamera-Uygulamasi

iPhone ya da Android telefonunuz için en iyi kamera uygulamalarını mı arıyorsunuz? Her iki platform için de çok sayıda geliştirilmiş kamera uygulaması mevcut. İçlerinden hangilerinin iyi olduğunu kestirebilmek ise kolay bir iş değil. Neyse ki işin zor kısmını biz hallettik ve en iyi kamera uygulamaları hangileri, tüm özellikleriyle birlikte açıkladık.

Peki neden bir üçüncü taraf kamera uygulaması kullanmaya başlamalısınız? Herkesin ortak şansı, akıllı telefonların artık harika bir kamera donanımına sahip olmasıdır. Orta seviye cihazlar bile yeterli fotoğrafik güce sahip konumdalar. Hatta bazı amiral gemisi Android ve iPhone’lar, çoğu fotoğrafçının DSLR fotoğraf makinelerinden tamamen vazgeçmesine bile neden oldu.

Ancak donanım bulmacanın yalnızca bir parçasıdır. Kameranızın en iyi şekilde faydalanabilmek için bazı uygulamalara ihtiyacınız var. Apple her zaman sadelikle övünür. Bu sebeple yerleşik kamera uygulamasından daha fazlasını istemeniz gayet doğal. Neyse ki App Store’da her beceri düzeyine ve kullanım durumuna uygun kamera uygulamaları yer alıyor.

Aynı şeyler Android cihazlar için de geçerli. Artık birçok Android telefonun stok kamerasında dahili efektler ve düzenleme araçları mevcut. Fakat bunlar günümüzde çoğu kullanıcı için yeterli seviyede değil. Bu sebeple zengin alternatiflerle dolu Google Play Store’daki en iyi kamera uygulaması önerilerinde bulunmak istedik.

Kamera Uygulaması Nedir?

Kamera uygulaması, bir akıllı telefonun veya başka bir mobil cihazın kamera işlevlerini kontrol etmek için tasarlanmış bir yazılım uygulamasıdır. Kullanıcıların, cihazlarının yerleşik kamerasını kullanarak fotoğraf ve video çekmelerine ve kaydetmelerine olanak tanır. Kamera uygulamaları genel olarak odak, pozlama, beyaz dengesi ve flaş gibi çeşitli ayarların yanı sıra filtreler, düzenleme araçları ve paylaşım seçenekleri için bir kullanıcı arabirimi sağlar.

Kamera uygulamaları genellikle akıllı telefonlara ve mobil cihazlara önceden yüklenmiştir. Bununla birlikte Apple App Store veya Google Play gibi uygulama mağazalarından da indirilebilir. Bazı kamera uygulamaları cihaz üreticisi tarafından geliştirilirken diğerleri bağımsız geliştiriciler tarafından oluşturulan üçüncü taraf uygulamalardır.

Birçok kamera uygulaması, temel fotoğraf ve video çekimine ek olarak portre modu, HDR (Yüksek Dinamik Aralık) modu, panorama modu, hızlandırılmış çekim modu ve ağır çekim modu gibi gelişmiş özellikler sunar. Bazı kamera uygulamaları ise kamera ayarları üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak isteyen ileri düzey kullanıcılar için manuel kontroller de sunmaktadır.

Birçok kişi, günlük fotoğraf çekimleri için geleneksel kameraların yerini alan kamera uygulamalarını birincil kamera olarak kullanmaktadır.

En İyi Kamera Uygulamaları

Camera+: Pro Camera & Editor

  • App Store Puanı: 4,7

Apple ekosistemi için geliştirilen en iyi kamera uygulamalarından birisidir. Uygulama ile pozlamada ince ayar yapabilir, gölgeleri istediğiniz gibi arttırabilir, fotoğrafınızı keskinleştirebilir ve daha pek çok özellikten faydalanabilirsiniz. Onlarca farklı filtre sayesinde fotoğrafın görünümünü dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Uygulamanın yerleşik kamerasını oldukça beğeneceğinizi düşünüyoruz. Çekimlerinize konsantre olmanız için uygulamadaki Otomatik ön ayarı seçebilirsiniz. Bu sayede uygulama, sizin için gerekli tüm çerçeveleme ve pozlama araçlarını sağlayarak en iyi parametrelere ulaşmanızı kolaylaştırır. Otomatik ön ayar özelliği, iPhone’unuzda birden fazla lens varsa çekimler arasında en iyilerini kullanır. Hatta gerekirse gerekirse Deep Fusion görüntüler üretir.

Favori kamera uygulamalarınızdan birisi olacağını düşündüğümüz Camera+: Pro Camera & Editor’u şuradan indirebilirsiniz.

Pixtica

  • Google Play Store Puanı: 4,4

Pixtica, her seviyeden kullanıcının keyif alacağı birçok özelliğe ve kontrole sahip Android odaklı kamera uygulamasıdır. Kullanıcı arayüz oldukça sade ve kullanışlıdır. Bas-çek kamera olarak kullanımı da kolaydır. Çok az işlemle harika çekimler elde etmenize olanak tanır. Ancak manuel olarak daha fazla kontrole sahip olabileceğiniz bir uygulamadır.

Pixtica’da birkaç manuel odak modu bulunuyor. Farklı fotoğraf stilleri için ISO ve deklanşör hızı gibi ayarları istediğiniz gibi yapılandırabilirsiniz. Filtre seçimi oldukça iyidir. Fotoğraf çekimini yapmadan önce gerçek zamanlı bir önizleme şansınız da olacak.

Ücretsiz sürümünde çok sayıda özelliğe ve düzenleme aracına sahip olan Pixtica’yı şuradaki bağlantıdan Android cihazınıza yükleyebilirsiniz.

Halide Mk II – Pro Camera

Halide-Mk-II-–-Pro-Camera
  • App Store Puanı: 4,5

iPhone için profesyonel düzeyde bir kamera uygulamasına ihtiyacınız varsa, Halide tam bu beklentinizi karşılayacak düzeyde. Bunu abartısız söylüyoruz, uygulama gerçekten de iPhone kameranızın tüm meziyetini her damlasına kullanan araçlarla dolu.

Şunu belirtmekte fayda var; uygulama ücretsiz fakat tüm özelliklerinden faydalanabilmeniz için satın alma seçenekleri mevcut:

  • Aylık: 31,99 TL
  • Yıllık: 127,99 TL
  • Bir Kez Satın Alma: 849,99 TL

2021 yılının sonlarına doğru dolar kurunun ülkemize yansımasından dolayı fiyatlar biraz yüksek gibi görünüyor. En azından aylık satın alıp deneyimledikten sonra memnun kalırsanız, bütçenize göre diğer seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Uygulama, fotoğraflarınızı mükemmelleştirmenizi sağlayacak bazı özelliklere sahip olduğunu iddia ediyor. Örneğin iPhone için en iyi pozlama araçlarının kendilerine ait olduğunu söylüyorlar. Bunun dışında manuel odaklama ve pozlama, akıllı otomatik mod, evcil hayvanlar için portre modu gibi özellikleri bulunuyor.

Yalnızca App Store’da bulunan uygulamayı iPhone’unuza indirmek için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

HD Camera

  • Google Play Store Puanı: 4,7

HD Camera, yalnızca Android cihazlar için geliştirilen oldukça başarılı bir kamera uygulamasıdır. Uygulamanın en öne çıkan özelliği, fotoğraflarınıza ekleyebileceğiniz tonlarca efekte sahip olmasıdır. Gerçek Zamanlı Filtre özelliği ile fotoğraf veya video çekmeden önce eklediğiniz filtreyi önizleyebilirsiniz. Böylelikle filtrenin uygun olup olmadığını henüz uygulamadan görebilirsiniz. Ayrıca auto pozlama, pozlama kilidi gibi fotoğraf çekimlerinizi kaliteleştirecek özellikleri de mevcut. Uygulamayı Android telefonunuza şuradaki bağlantıdan yükleyebilirsiniz.

Focos

Focos
  • App Store Puanı: 4,7

Geniş diyafram açıklığı ve gerçek bokeh efekti ile Focos , iPhone’da kullanabileceğiniz en iyi ve ücretsiz kamera uygulamaları arasındadır. Uygulamada bulunan düzenleme olanakları sezgisel ve kullanımı da oldukça kolay.

Focos’un bazı önemli özellikleri şunlar:

  • 3D alana birden fazla ışık ekleyebilirsiniz.
  • Yapay zeka tarafından alan derinliği otomatik olarak hesaplanıyor.
  • Mevcut fotoğraflarınızı uygulamaya aktararak üzerlerindeki bokeh efektlerini özelleştirebilirsiniz.
  • Portre çalışmalarınız için artırılmış gerçeklik (AR) kullanabilirsiniz.

Eğer iPhone’unuz portre modunu desteklemiyorsa, Focos ile bu eksikliği artık hissetmeyeceksiniz. Uygulamayı şuradaki bağlantıdan yükleyebilirsiniz.

Cymera

Cymera
  • App Store Puanı: 4,1
  • Google Play Store Puanı: 4,5

Cymera, eski fakat hala popülerliğini koruyan ve sürekli olarak kendisini geliştiren uygulamalardan bir tanesidir. Bir sürü filtre, çıkartma, özel efekt ve benzeri özellikleri bulunan uygulama, sarsıntı önleyici, zamanlayıcı, dokunmatik çekim gibi yeteneklere sahip.

Kalabalık bir ortamda çekim yapacaksanız, kimseyi rahatsız etmemek için sessiz mod gibi ince düşünülmüş özellikleri de bulunan Cymera, fotoğraflarınızın arka planını tek bir dokunuşla bulanıklaştırmanızı sağlıyor. Otomatik yüz tanıma, bel inceltme ve kalça kaldırma gibi ufak numaraları bulunan uygulamayı aşağıdaki bağlantılar üzerinden indirebilirsiniz.

Uygulamayı iOS cihazlar için buradan, Android cihazlar içinse buradan indirebilirsiniz.

Adobe Lightroom: Photo Editor

Adobe-Lightroom-Photo-Editor
  • App Store Puanı: 4,8
  • Google Play Store Puanı: 4,2

Adobe Lightroom, hem iPhone hem de Android için geliştirilmiş en iyi kamera uygulamalarından bir tanesidir. iPhone ve iPad için RAW desteği alan ilk uygulamalar arasında yer almaktadır.

Adobe Lightroom, otomatik ve profesyonel olmak üzere iki moda sahip. Otomatik mod ile doğal ışıkta günlük sokak çekimlerinizi rahatlıkla ve yüksek kalitede yapabilirsiniz. Pro modunda ise pozlama, ISO, deklanşör hızı ve filtreler gibi ayarlara erişebileceksiniz.

Uygulamanın en ilginç özelliklerinden biri, fotoğraflardaki aşırı pozlanmış kısımları otomatik olarak karşınıza çıkarması. Bu modu etkinleştirdiğinizde, fotoğrafınızdaki aşırı pozlardan kolayca kurtulabilirsiniz.

Uygulamayı iOS cihazlar için buradan, Android cihazlar için de buradan indirebilirsiniz.

Z Camera

  • App Store Puanı: 4,3

Z Camera uygulaması, yalnızca iOS cihazlar için geliştirilen bir kamera ve fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. Uygulama, aşağıdakiler dahil olmak üzere bazı özelliklere sahiptir. Bunlardan bahsetmek gerekirse:

  • Fotoğraflarınızı geliştirmek için çeşitli filtrelere ve efektlere sahiptir.
  • Yüz özelliklerini yumuşatmak ve geliştirmek için bir güzellik modu bulunuyor.
  • Bir gecikmeden sonra fotoğraf çekmek için bir zamanlayıcı özelliği sunar.
  • Seri çekim modunda fotoğraf çekebilmenize olanak tanır.
  • Birden fazla fotoğrafla kolaj oluşturma yeteneğine sahiptir.

Uygulamanın kullanıcıları, geniş özellik yelpazesi ve kullanım kolaylığı sebebiyle genelde olumlu eleştirilerde bulunuyorlar. Ancak bazı kullanıcılar, nadir de olsa uygulamanın kilitlenmesi veya donmasıyla ilgili sorunlar bildirmiş durumda. Her ne kadar bu durum kullandığınız iPhone’un modeliyle alakalı olabilecek olsa da bu detay aklınızda bulunsun.

Uygulamayı iOS cihazlar için şuradaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

VSCO

VSCO
  • App Store Puanı: 4,7
  • Google Play Store Puanı: 3,6

VSCO, birçok filtreye sahip profesyonel bir mobil fotoğraf düzenleyicisidir. Uygulamada deklanşör hızı, ISO, özel beyaz dengesi ve pozlamayı kontrol etme gibi birçok düzenleme mevcut. İleri düzey kullanıcılar için manuel odaklama ve RAW dosyaları gibi destekler de bulunuyor.

Uygulamada pozlama kaydırıcısı gibi oldukça klas bir özellik bulunuyor. Dinamik sahnelerde işinizi oldukça kolaylaştırır. Hızlı deklanşör hızıyla hareket yavaşlatılır, yavaş deklanşör hızıyla da kadrajınızdaki tüm hareketler bulanıklaştırılır.

VSCO’nun kullanışlı bir başka özelliği de beyaz dengesi ayarıdır. Sıcak ve soğuk renkleri tek bir dokunuşla kontrol edebilirsiniz. Bir fotoğrafı turuncu ton daha yumuşak, mavi bir ton vererek daha soğuk hale getirebilirsiniz. Odak ve pozlama noktalarını ayırmanızı sağlayacak küçük bir özelliği daha var. Bu özellik ile pozu başka bir yere doğru tutarken odağı görüntünün bir bölümüne kolay şekilde ayarlayabilirsiniz.

Uygulamayı iOS cihazlar için buradan, Android cihazlar için buradan indirebilirsiniz.

Pixlr

Pixlr
  • App Store Puanı: 4,9
  • Google Play Store Puanı: 4,4

Pixlr, fotoğraflarına ince ayar yapmak, güzel efektler ekleyip ardından sosyal ağlarda paylaşmak isteyen sıradan fotoğrafçılar için en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında yer alır. Bol seçenek sunarak kafanızı bulandırmayan Pixlr, kullanımı kolay fotoğraf ayarlama araçlarına sahiptir.

Otomatik Düzelt özelliği ile fotoğrafınızın rengini tek bir dokunuşla hızlı bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Stilize Et özelliğiyle fotoğraf efektleri oluşturabilir, bazı basit araçlarla lekeleri ve kırmızı göz gibi sorunları basitçe giderebilirsiniz. Ayrıca cildi pürüzsüzleştirme ve dişleri beyazlatma gibi bazı ufak numaralara da sahip.

Pixlr’ın aşağıdaki mobil uygulama bağlantılarının yanında online olarak kullanabileceğiniz masaüstü versiyonu da bulunuyor. Ücretli programlar için masraf yapmak istemeyen birçok kişinin bu fotoğraf düzenleyiciyi online olarak kullandığını belirtelim.

Uygulamayı Android cihazlar için buradan, iOS cihazlar için buradan indirebilirsiniz.

Prisma

Prisma
  • App Store Puanı: 4,7
  • Google Play Store Puanı: 4,6

Fotoğraf düzenleme uygulamalarının çoğundan biraz farklılık sunan Prisma, olayın ‘sanat’ tarafına odaklanarak fotoğraflarınızı mini-Picassos veya Van Gogh’lara dönüştürmenize olanak tanır. Bu özelliğiyle bir dönem çok popüler olan uygulama, hala en kullanışlı kamera uygulamaları listelerinde olmayı hak ediyor.

Uygulamada kullanabileceğiniz toplam 300’den fazla filtre bulunuyor. Fakat bunların hepsine ancak yapacağınız uygulama içi satın alma işlemiyle ulaşabilirsiniz. Haftalık, aylık ve yıllık ödeme planları bulunan uygulamanın pro versiyonunu kullanırsanız, fotoğraflarınızın HD çözünürlükte işlenmesini de sağlayabilirsiniz. Uygulama ayrıca kullanıcılarının sıkılmaması adına sürekli olarak yeni filtreler ekliyor.

Uygulamayı iOS cihazlar için buradan, Android cihazlar içinse buradan indirebilirsiniz.

Afterlight

Afterlight
  • App Store Puanı: 4,7
  • Google Play Store Puanı: 3,9

Afterlight; renk, pozlama, kompozisyon ve yapı araçları, katmanlar ve seçici renk tonu dahil olmak üzere oldukça kapsamlı araçlara sahiptir. Çıkartmaları basit olsa da oldukça çeşitlidir. Bunun dışında birçok yazı çeşidi vardır. Çıkartma ve yazı çeşitlerini; renk, opaklık, yerleştirme, boyut ve döndürme gibi araçlarla dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Fotoğraf üzerinde yaptığınız düzenlemeleri birden fazla kez geriye alarak tekrar baştan düzenleme yapabilirsiniz. Bunun dışında belirli bir kısmı düzenlemek veya silmek için katmanlar ekranını da kullanabilirsiniz.

Arayüzü oldukça basit ve kullanışlı olan Afterlight’ta 130’dan fazla filtre bulunmaktadır. Fakat hepsini kullanabilmek için ücretli versiyonlarını kullanmanız gerekmektedir. Uygulamanın indirme bağlantılarını aşağıya bırakacağız fakat şunu belirtelim; iOS versiyonu Android versiyona göre daha gelişmiş durumda. Yine de Android kullanıcılarının deneyip şans vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Uygulamayı iOS cihazlar için buradan, Android cihazlar içinse buradan indirebilirsiniz.

Lensa

Lensa
  • App Store Puanı: 4,9
  • Google Play Store Puanı: 4,4

Lensa, Prisma ile eksikliğini yaşadığınız özelliklere kavuşmak için Prisma’nın arkasındaki ekip tarafından geliştirildi. Uygulama ile fotoğrafınızın arka planını bulanıklaştırabilir, yüzünüze rötuş yapabilir, göz torbalarınızı azaltabilir, boyuna rötuş yapabilir, göz kontrastını artırabilir, kaşları iyileştirebilir, gözünüzün boyutunu ve dudak boyutunu büyütebilir, burun boyutunu küçültebilir, yanak şeklini değiştirebilirsiniz. Hatta saç renginizi dahi değiştirebilirsiniz.

Fotoğrafınızın arka planınızı değiştirip ardından pozlamayı ve doygunluğu ayarladıktan sonra standart fotoğraf düzenleme araçlarıyla görüntüyü son haline getirebilirsiniz. Işığı kötü olan fotoğrafınızı renk aracıyla daha canlı hale getirip solma efektiyle görünmesini istemediğiniz ayrıntıları engelleyebilirsiniz. Kısacası Lensa, bir kamera uygulamasında aradığınız hemen her özelliğe sahip.

Uygulamayı iOS cihazlar için buradan, Android cihazlar içinse buradan indirebilirsiniz.

InShot

InShot
  • App Store Puanı: 4,9
  • Google Play Store Puanı: 4,8

Herhangi bir premium üyeliği bulunmayan ve tamamen ücretsiz olan InShot, her iki işletim sistemi kullanıcıları tarafından en beğenilen kamera uygulamaları arasında yer alıyor. Fotoğraf ve video düzenleme konusunda alanının en iyilerinden olan InShot ile olmasını istediğiniz her ne varsa rahatlıkla yapabilirsiniz.

InShot ile herhangi bir efekt eklemeden önce videolarınızı uygulama içinde kırpıp düzenleyebilirsiniz. Ardından üzerine müzik, ses, geçiş efektleri, filtre, metin ve çıkartmalar ekleyip ve çekim hızını kontrol edebilirsiniz.

Videoları ve fotoğrafları, paylaşım yapacağınız sosyal medya platformlarının yerleşik oranlarına göre düzenleyebilirsiniz (Instagram için 1:1, YouTube için 16:9 ve TikTok için 9:16). Bu da görüntüleri sosyal medyaya yüklemek için yeniden kesmeniz gerekmediği anlamına gelir.

Uygulamayı iOS cihazlar için buradan, Android cihazlar içinse buradan indirebilirsiniz.

Canva

Canva
  • App Store Puanı: 4,9
  • Google Play Store Puanı: 4,7

Canva, fotoğraf ve video düzenleme konusunda beklentilerinize tam anlamıyla cevap verebilecek yeteneklerle dolu bir uygulama. Videolarınızı dilediğiniz yerden kırpıp, kesip düzenledikten sonra üzerine istediğiniz müzikleri ekleyebilirsiniz. Eğer sosyal medyayla ilgili bir işiniz varsa, sahip olduğu çok sayıda grafik tasarım şablonuyla da çok iyi bir yardımcınız olacak.

Canva’nın fotoğraf düzenleme aracı, kırpma, yeniden boyutlandırma ve renk düzeltme gibi hızlı düzenlemeler yapmanızı sağlar. Ayrıca aralarından seçim yapabileceğiniz bir dizi hazır filtreye ve şablona da sahip. Çoğu şablonu ücretsiz olsa da hepsini kullanmak için uygulama içi satın alım yapmanız gerekecek.

Canva’nın bir de tarayıcı sürümü bulunuyor. Böylece telefonunuzdan hazırladığınız projelerinize bilgisayarınızdan da erişebilirsiniz.

Uygulamayı iOS cihazlar için buradan, Android cihazlar içinse buradan indirebilirsiniz.

Photo Lab Picture

Photo-Lab-Picture-Editor-App
  • App Store Puanı: 4,6
  • Google Play Store Puanı: 4,4

900’den fazla filtre ve efektlerle dolu olan Photo Lab Picture, hem eğlence hem de profesyonel anlamda kullanabileceğiniz bir kamera uygulamasıdır. iOS sürümü 3 günlük ücretsiz deneme sürümüne sahip, kullanmaya devam etmek içinse satın almanız gerekiyor. Android versiyonunda ise özelliklerin tümünü kullanmak ve reklamları engellemek için uygulama içi satın alma işlemi yapmanız gerek.

Otomatik yüz algılama özelliği bulunan Photo Lab Picture ile fotoğraflarınıza sanatsal efektler ekleyebilirsiniz. Sevgilinizle ya da arkadaşlarınıza tek bir görüntü içerisinde farklı fotoğrafları birleştirerek kolaj da oluşturabilirsiniz. Hazırladığınız fotoğrafları sosyal medya platformlarından kolaylıkla paylaşabilirsiniz.

Uygulamayı iOS için buradan, Android içinse buradan indirebilirsiniz.

Motionleap

Motionleap
  • App Store Puanı: 4,6
  • Google Play Store Puanı: 4,1

Motionleap, kullanıcılarına klasik bir fotoğraf düzenleyici uygulamadan çok daha fazlasını sunuyor. Örneğin hiç fincandan çıkan kahve buharı dışında her şeyin hareketsiz olduğu görüntüler gördünüz mü? Motionleap, işte tam da bunu yapmanızı sağlıyor. Üstelik sadece birkaç dokunuş yaparak.

Sinematografik efektlerle fotolarınızı canlı hale getirebileceğiniz Motionleap ile isterseniz 3D efektlerle ileri geri boomerang videolar ve GIF’ler oluşturabilirsiniz. Ücretsiz sürümü biraz kısıtlı özelliklere sahip olsa da yine de tercih edilebilir. Eğer bütçenizden biraz ayırıp pro sürümünü satın alırsanız, muhtemelen bu ödemeyi yaptığınıza değdiğini düşüneceksiniz.

Uygulamayı iOS için buradan, Android için de buradan indirebilirsiniz.

Polish

Polish
  • App Store Puanı: 4,7
  • Google Play Store: 4,9

Her iki platformda da aldığı yüksek puanla dikkat çeken Polish, tercih edebileceğiniz bir diğer kamera uygulamasıdır. Modern sayılabilecek birçok efekte sahip uygulama, birkaç fotoğraf seçerek rahatlıkla kolaj oluşturabilmenizi sağlıyor.

100’den fazla yazı stiline sahip Polish; netleştirme, parlaklık, gölgelendirme, sıcaklık ve canlılık gibi klasik özellikleri bünyesinde barındırıyor. Aylık ve yıllık ücretli sürümleri bulunan Polish, ücretsiz de işinizi görecek özellikleri kullanmanıza izin veriyor. Bu anlamda Android kullanıcılarının biraz daha şanslı olduğunu söyleyebiliriz.

Uygulamayı iOS cihazlar için buradan, Android cihazlar içinse buradan indirebilirsiniz.

Camera MX

  • Google Play Store Puanı: 4,2

Camera MX, Android için en eski kamera uygulamalarından biridir. Kullanımı kolay bir arayüze sahip uygulama her ne kadar eski olsa da geliştiriciler sürekli olarak güncelleyerek Camera MX’i taze tutuyorlar.

Fotoğraf çekme modları basit olsa da kaliteden neredeyse hiç ödün vermiyor. Standart fotoğraf düzenleme araçlarına sahip olan Camera MX, beyaz dengeleme ve kontrast özelliklerinin hakkını veriyor. Bunun dışında GIF modu, uygulamanın sahip olduğu ekstra özellikleri arasında yer alıyor. Yalnızca Android cihazlar için geliştirilen uygulama, iyi bir alternatif olarak göze çarpıyor.

Uygulamayı Android cihazlar için buradan indirebilirsiniz.

Darkroom: Photo & Video Editor

  • App Store Puanı: 4,6

Tıpkı VSCO gibi Darkroom: Photo & Video Editor da oldukça yüksek puana sahip kamera uygulamalarındandır. Üstelik düzenleme araçları, çoğu kullanıcıya göre VSCO’dan çok daha gelişmiştir ve profesyonel düzeyde özelliklere sahiptir.

Toplu düzenleme, portre modu ayarlamaları, içeriğe duyarlı çerçeveler ve filtre kütüphanesi ile aradığınız hemen her şeye ulaşabileceğiniz uygulama, kullanımı kolay RAW düzenleyicisiyle de en iyiler arasında bulunur. Bunun dışında çok yetenekli bir video düzenleyici olarak da bilinir. Yani hem fotoğraf hem de video anlamında beklentinizi karşılayacak düzeyde meziyetlere sahiptir.

Uygulamanın Android versiyonu da bulunuyor fakat iOS versiyonu çok daha gelişmiştir. Bu sebeple yalnızca App Store’daki indirme bağlantısını paylaşacağız. Bu bağlantıya da şuradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

En İyi Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları (Android ve iOS)
En İyi ve Ücretsiz Fotoğraf Düzenleme Programları

FaceTune Benzeri En İyi Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları