Müzik, muhtemelen hayatınızın her anındadır. Bir müzikkolik iseniz okulda, işte, evde, uzun yolda, kısacası her fırsatta müzik dinlemeye gayret gösteriyorsunuzdur. Her sektörde yeniliklerin olması gibi müzik sektörü de bundan nasibini alıyor ve sürekli yeni şarkılarla karşılaşıyoruz.
Onlarca uygulama sayesinde bu müzik cümbüşüne ayak uydurabiliyor ve yeni şarkıları takip etmeye çalışıyoruz. Fakat müzik dinleyeceğiz diye cüzdanımızı düşünmeyecek değiliz. Bu yüzden hem ses kalitesine önem veren hem de yasal yollardan problem çıkarmayacak, lisanslı ve kaliteli üstelik ücretsiz müzik uygulamaları listesi hazırladık.
Ücretsiz Müzik Dinleme Uygulamaları
Bandcamp
Bandcamp, bağımsız müzisyenlerin müziklerini satışa çıkarabildikleri ve olarak ücretsiz yayınlayabildikleri bir müzik akış hizmetidir. Spotify’dan farklı olarak Bandcamp, kullanıcıların müziğinizi yayınlamasına veya fiziksel / dijital formatlarda (%10 ila 15 komisyonla) satın almasına olanak tanır.
Bandcamp, çok fazla bilinmedik fakat potansiyeli yüksek sanatçıları fark etmenizi de sağlar. Müzisyenler için Bandcamp çok kıymetli bir mecradır çünkü yeni şarkılarını ilk kez yayınladıkları platformlar arasında yer alır. Ayrıca dinleyicilerle çevrimiçi iletişim kurabildikleri bir yerdir. Yani müzik dinlemenin yanı sıra sosyal olarak da oldukça aktiftir.
Bu müzik akış hizmeti, her iki işletim sisteminde de yer alıyor. Bandcamp’i Android için buradan, iOS içinse buradan indirebilirsiniz.
Spotify
Spotify, son zamanların en çok müzik dinlemeye imkan tanıyan uygulaması olarak yer alıyor. İçerisinde her türlü müzik türü, arşivi ve sanatçıyı barındırması sebebi ile herkesin tercih edeceği türden bir program. Tamamen lisanslı ve yasal bir uygulama olduğu için kullanıcıların çoğu bu uygulamayı tercih ediyor.
Uygulamada iki tür üyelik mevcut. Bunlardan birinde 20.99 TL vererek reklamsız ve kesintisiz müzik dinleyebilir ya da tamamen ücretsiz fakat üç şarkıda bir reklam dinleyip müzik dinleyebilirsiniz. Uygulamayı hem iOS hemde Android telefonlardan indirebilirsiniz ya da bilgisayarınızda web veya uygulamasını indirerek kesintisiz müzik dinleyebilirsiniz.
Spotify uygulaması, ücretsiz kullanıcılar için çalma listeleri oluşturma ve düzenleme, kişiselleştirilmiş önerilerle yeni müzikler keşfetme ve sosyal medya entegrasyonu aracılığıyla arkadaşlarınızla müzik paylaşma gibi özellikleri içermektedir. Bir çalma listesini kaydedip internet bağlantısı olmadan da müzik dinleyebilirsiniz.
Uygulamanın Android versiyonuna buradan, iOS versiyonuna ise buradan ulaşabilirsiniz.
Deezer
35 milyondan fazla kullanıcı ile Spotify’ın en büyük rakiplerinden olan Deezer’ı beğenenlerin sayısı oldukça fazla. Çevrimiçi ve çevrimdışı kesintisiz müzik dinlemeyi sağlayan Deezer’e ücretsiz üye olabiliyorsunuz. İçerisinde tamamen yasal olarak bulunan 55 milyon şarkı ve birbirinden güzel radyo kanalları bulunuyor.
Kullanıcılarına 3 farklı üyelik imkanı sunan uygulamada bütçenize uygun bir abonelik seçebilir ve istediğiniz gibi müzik dinleyebilirsiniz. Hem web hem de mobil telefonlarda ait olan uygulaması sayesinde bilgisayarınızdan rahatlıkla müzik dinleme imkanınızda bulunmakta.
Uygulamanın Android versiyonuna buradan, iOS versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.
Pandora
Pandora, kullanıcıların favori sanatçılarına ait benzer müzikler çalan ücretsiz bir radyo uygulamasıdır. Tercihlerinize göre uyarlanmış müzik “istasyonları” oluşturmak için bir veritabanı olan Music Genome Project‘i kullanır. Uygulama ile belirli bir sanatçıyı, şarkıyı veya türü arayarak yeni istasyonlar oluşturabilirsiniz. Ardından Pandora, seçtiğiniz sanatçı veya şarkıya benzer müzikleri çalmaya başlar.
Pandora’nın ücretsiz sürümünün kullanıcıları, sınırlı sayıda atlama hakkına sahiptir. Bununla birlikte sık sık reklamlarla karşılaşacaksınız. Pandora’nın reklamsız dinleme, daha fazla atlama, şarkıları yeniden oynatma ve çevrimdışı dinleme gibi özellikleri içeren Pandora Plus ve Pandora Premium adlı ücretli bir sürümü de bulunuyor.
Pandora’nın kullanıcılara sunduğu bazı özellikler şunlardır:
- Kişiselleştirilmiş İstasyonlar: Uygulama, en sevdiğiniz sanatçı veya şarkıya göre kişiselleştirilmiş istasyonlar oluşturmanızı sağlar. Ardından seçilen sanatçı veya şarkıya benzer müzikler çalmaya başlar.
- Music Genome Project: Pandora, kişiselleştirilmiş istasyonlar oluşturmak ve şarkıları kullanıcının tercihlerine göre eşleştirmek için bir şarkı veritabanı olan Music Genome Project’i kullanır.
- Arama: Yeni istasyonlar oluşturmak için belirli sanatçıları, şarkıları veya türleri arayabilirsiniz.
- Beğenme/Beğenmeme: Uygulamada şarkıları beğenebilir veya beğenmeyebilirsiniz. Böylelikle uygulamanın tercihlerinizi öğrenmesini ve istasyonda ince ayar yapmasını sağlamış olursunuz.
- Atlamalar: Uygulamanın ücretsiz sürümünde, bir saatte sınırlı sayıda atlama hakkına sahipsiniz.
- Reklam: Pandora’nın ücretsiz sürümünde şarkılar arasında reklam oynatılır.
- Podcast: Uygulama, talep üzerine dinlenebilen çeşitli podcast’lere erişim sunar.
- Çalar Saat ve Uyku zamanlayıcısı: Pandora’da yerleşik bir çalar saat ve uyku zamanlayıcı özelliği bulunuyor. Ayrıca uygulama ile en sevdiğiniz müzikle uyanmanızı veya uykuya dalmanızı sağlar.
- Çoklu Cihaz Desteği: Uygulamadaki istasyonlara ve çalma listelerine akıllı telefonlar, tabletler ve akıllı hoparlörler dahil olmak üzere birden fazla cihazdan erişebilirsiniz.
Pandora’yı Android cihazlar için buradan, iOS içinse buradan indirebilirsiniz.
Anghami
Anghami, ücretsiz olarak şarkı dinleyebileceğiniz, şarkı önerileri alabileceğiniz, kendi çalma listelerinizi oluşturabileceğiniz ve sevdiğiniz tüm müzikleri bir arada toplayabileceğiniz bir mobil uygulamadır. Favori sanatçılarınızı takip ederek yeni bir şarkı veya albüm yayınladıklarında, Anghami sizi bu gelişmeden haberdar edecek.
Şarkıları 320 Kbps’ye kadar yüksek kalitede dinleyebilirsiniz. Ayrıca uygulamada müzikal ruh eşlerinizi bularak bu kişiler aracılığıyla yeni şarkılar keşfedebilirsiniz. Bununla birlikte uygulamada farklı müzikler dinleyebileceğiniz radyo da bulunuyor.
Anghami’yi Android için şuradan, iOS için de şuradan indirebilirsiniz. Şunu da belirtelim; uygulamanın diğer çoğu uygulamaya göre çok daha uygun ücretli paketleri bulunuyor. Bunlardan bir tanesini tercih ederek çok daha fazla özelliğe erişebilirsiniz.
SoundCloud
Ücretsiz müzik uygulaması listemizin belkide en eski uygulamalarından olan SoundCloud, oldukça kapsamlı bir müzik uygulaması. Özellikle kendi adına markalaştırılmış bir sürü yeni müzik türleri ve sanatçıların bulunması nedeniyle Soundcloud, müzik tutkunlarının bir numaralı tercihlerinden. Soundcloud kullanıcılarına neredeyse tüm özelliklerini tamamen ücretsiz sunuyor. Uygulamayı daha profesyonel amaçlarla kullanmak isterseniz ücretli sürüme geçmek isteyebilirsiniz.
Uygulama çevrimiçi ve çevrimdışı müzik dinlemenizi sağlıyor ve bunun yanı sıra farklı platformlarda da kullanabiliyorsunuz. Özellikle kişisel podcast çeşitliliğinin bolca bulunduğu bu uygulama, farklı çeşitlerde podcast dinlemek isteyenlerin bir numarası denilebilinir. 2007 yılından beri ücretsiz olarak müzik hizmeti sunan bu uygulamayı kesinlikle denemelisiniz.
Uygulamanın Android versiyonuna buradan, iOS versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.
YouTube Music
Hepimizin çok sevdiği ve günlük hayatımızda milyonlarca videoyu bizlere sunan YouTube’un müzik odaklı uygulaması olan YouTube Music, çoğu kişinin beğendiği bir uygulama oldu. Geniş bir müzik arşivi bulunan Youtube Music, aynı zamanda müzik dinlerken klip izleyebileceğiniz bir uygulama.
Uygulama hem ücretsiz hem de premium şeklinde iki seçenek sunuyor. Ücretsiz versiyonunda reklam izleyerek şarkıları dinleyebilir ya da 13.99 TL vererek premium versiyonunu kullanabilirsiniz. Premium versiyonunda uygulama kullanıcılarına arka planda reklamsız şekilde müzik dinlemeyi ve şarkıları indirerek daha sonra çevrimdışı olarak dinleme imkanını sunuyor.
Uygulamanın Android versiyonunu buradan, iOS versiyonunu buradan indirebilirsiniz.
Poweramp
Yalnızca Android cihazlar için geliştirilen Poweramp, ücretsiz müzik dinleme uygulamaları arasında en sevilenler arasınadır. Uygulama, kullanıcılarına 10 bant ekolayzır kullanma ve şarkıların tizlerini doğrudan uygulama üzerinden ayarlayabilme imkanı sunar. Seslerin kayıpsız şekilde sıkıştırılmalarını sağlayan FLAC ses kodlama formatını desteklemesiyle de ön plana çıkmaktadır.
MP3, MP4, WAV, FLAC ve diğerleri dahil olmak üzere çeşitli dosya formatlarını destekleyen uygulama, kullanıcılar tarafından epey beğenilmiş durumda. Google Play Store’da 4,4 gibi etkileyici bir puana sahip olan Poweramp’i Android cihazınız için şuradaki bağlantıdan indirebilirsiniz.
AIMP
Yine sadece Android cihazlar için geliştirilen bir başka ücretsiz müzik dinleme uygulamasından bahsedeceğiz. Şarkı üzerinde bazı düzenlemeler yapmayı seviyorsanız, AIMP sizin için en uygun seçimlerden birisi olabilir. Önceden indirilen şarkıları çalmanızı sağlayan uygulama, MP3, OGG, WMA gibi pek çok formatı destekliyor.
29 frekanslı ekolayzır ile birlikte gelen AIMP, müziğinizi çeşitli şekillerde dinleyebilmenize olanak sağlıyor. Arayüzünün basit ve kullanışlı olması, uygulamanın tercih edilebilirliğini arttıran bir diğer detay. Şuradaki bağlantıdan uygulamayı Android cihazınıza yükleyebilirsiniz.
TuneIn Radio
Eski usül radyo dinlemeyi sevenlerden misiniz? O zaman TuneIn Radio tam size göre bir uygulama. İçerisinde 60.000 radyo istasyonu ve 2 milyon program ile oldukça popüler olan bu radyo uygulamasının müdavimi olacaksınız. İçerisinde yerli yabancı spor, haber ve müzik kanalları bulunuyor. Telefonunuzda arka planda çalışma imkanı da bulunan uygulamada favori kanallarınızı bulup günlük şovlarınızı takip edebilirsiniz.
Android ücretsiz müzik uygulaması listesinde 1 milyondan fazla yorumu bulunan bu uygulama ülkemizde oldukça popüler. Ayrıca uygulama, içinde bulunan alarm sistemi ile sevdiğiniz şovlara alarm koyup hatırlatıcı ile kaçırmamanızı sağlıyor. Radyo dinlemeyi sevenlerdenseniz, TuneIn Radio’yu tamamen ücretsiz olarak indirip keyifli anlar yaşayabilirsiniz.
TuneIn Radio’nun Android versiyonuna buradan, iOS versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.
Audiomack
Soundcloud benzeri bir müzik dinleme platformu olan Audiomack, alternatif müzik dinlemek isteyenler için oldukça kullanışlı bir uygulama. Uygulama içerisinde yeni ve keşfedilmeyi bekleyen sanatçıların albümlerini bolca bulunduruyor. Bu şarkıların hepsini istediğiniz kategoriye göre ayırabiliyor ve koleksiyonunuza ekleyebiliyorsunuz.
Audiomack’in kullanımı tamamen ücretsiz bir uygulama fakat bazı şarkılarda artist tarafından belirli bir ücret talep ediyorsa şarkıyı dinlemek için ücret ödemeniz gerekebiliyor. Birbirinden farklı türlerden müzik severlerin buluşup şarkılarını paylaştıkları bu güzel platformu mutlaka denemeniz gerekiyor.
Uygulamanın Android versiyonuna buradan, iOS versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.
Tubidy – iPhone Ücretsiz Müzik Uygulaması
Eğer bir iPhone kullanıcısı iseniz, müzik dinlemek bazen büyük bir problem olabiliyor. Çoğu zaman iTunes’tan satın alamadığınız için müzik dinlemek problem oluyorsa Tubidy bunun için güzel bir alternatif. YouTube’un arşivinde barındırdığı bütün müziklere erişim sağlayan Tubidy, iOS kullanıcılarına şarkıları indirme imkanı sunuyor.
iOS ücretsiz müzik uygulaması listesinde oldukça popüler olan bu uygulama tamamen ücretsiz. Uygulama popüler ve güncel şarkıların listesini size sunuyor ve sadece ufak tefek reklamlar izleyerek şarkıları rahatlıkla indirebiliyorsunuz. Ayrıca eğer şarkı indirmek istemiyor ve çevrimiçi olarak dinlemek istiyorsanız, indirme işlemi yapmadan da şarkılara ulaşabiliyorsunuz.
Uygulamanın iOS versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.
Canaree
Canaree, farklı özelliklere sahip olan ücretsiz bir müzik dinleme uygulamasıdır. Temiz ve modern bir arayüze sahip olan uygulama, çeşitli ses formatlarını desteklemektedir. Canaree ayrıca şarkı sözleri, ekolayzır ve uyku zamanlayıcısı gibi genelde ücretsiz müzik çalar uygulamalarında bulunmayan bir dizi özelliklere sahiptir.
Uygulamanın en kilit noktalarından birisi, kullanımının tamamen ücretsiz olmasıdır. Hiçbir reklam veya uygulama içi satın alma yoktur, bu nedenle herhangi bir para harcama endişesi duymadan tüm özelliklerin keyfini çıkarabilirsiniz.
Sunacak çok şeyi olan ücretsiz bir müzik çalar uygulaması arıyorsanız, Canaree oldukça uygun bir seçenektir. Kullanımı kolay olan uygulama, müzik dinleme deneyiminizi daha keyifli hale getirecektir. Android cihazlar için geliştirilen uygulamayı şuradan indirebilirsiniz.
Fizy
Ülkemizde oldukça popüler olan Fizy Turkcell Müzik Servisi’ne ait olan bir uygulama. Özellikle Turkcell’li aboneler internetlerini harcamadan bu uygulamadan müzik dinleyebiliyor. Uygulamada oldukça çeşitli bir müzik arşivi ve birbirinden kaliteli listeler bulunuyor. Fizy çevrimiçi ve çevrimdışı müzik keyfi sunarken bunun yanı sıra dinlediğiniz şarkıların videolarını izletme imkanı sunuyor.
Diğer alternatif müzik uygulamalarına göre ücretlendirmede oldukça makul olan bu uygulamayı müzik severler oldukça kullanışlı buluyor. Fizy Premium üyeliği ilk ay ücretsiz olup sonrasında her ay 13,99 TL olarak devam eder. Daha önce ücretsiz kampanyasından yararlanan müşteriler tekrar premium üyelik almak istediklerinde 13,99TL ödeyerek tekliften yararlanmaya devam edebilirler.
Uygulamanın Android versiyonunu buradan, iOS versiyonunu buradan indirebilirsiniz.
hearthis.at
Daha çok yabancı şarkıları dinleyebileceğiniz bir ücretsiz müzik uygulamasıdır. Yeni sanatçıları ve onların şarkılarını bulabileceğiniz hearthis.at çok kişi tarafından bilinmese de ülkemizde kullanıcıları bulunmaktadır.
hearthis.at ile uygulamayı kapattığınızda kaldığınız yerden şarkıları dinlemeye devam edebilirsiniz. Bunun dışında çevrimdışı dinleme özelliği de mevcuttur fakat bu iki özelliğe premium üyelik ile ulaşabilirsiniz.
Uygulamayı Android için buradan, iOS içinse buradan indirebilirsiniz.
Simple Radio
Uygulama, arkadaşlarınızla radyo istasyonlarını keşfedip birbirinizle paylaşabileceğiniz ve müzik dinleyeceğiniz ücretsiz bir çevrimiçi radyo alıcısıdır. Simple Radio dizininde 70.000’den fazla radyo ve 10.000’den fazla TV istasyonu bulunuyor.
Simple Radio ile ülke seçimi yaparak şarkı dinleyebilirsiniz. Örneğin ABD’yi seçtiğinizde, karşınıza bu ülke özelinde şarkılar çıkacaktır. Ayrıca pop, rock, blues gibi müzik türlerine göre de aramalar yapabilirsiniz.
Uygulamayı Android için buradan, iOS içinse buradan indirebilirsiniz.
iHeartRadio
Eğer telefonunuzda bir radyo uygulamasına ihtiyacınız varsa, iHeartRadio’yu da mutlaka deneyimlemenizi tavsiye ederiz. Tonlarca cihazı destekleyen ve harika özelliklere sahip olan uygulama, kullanıcılarına reklam göstermeyip yakındaki radyo istasyonlarını kolaylıkla bulmalarını sağlar.
Bununla birlikte daha çok İngilizce podcast’leri dinleyebilir, en sevdiğiniz şarkılara göre müzik istasyonları oluşturabilir, istasyon arayabilir ve sevdiğiniz müziği bulmak için 80’ler ve 90’ların hitleri, alternatif, tatil, klasik, rock, eskiler ve daha fazlası gibi kategorilere göz atabilirsiniz.
Favori istasyonlarınızı ön ayar olarak kaydedip bir tanesini günlük program ve erteleme seçeneğiyle birlikte çalar saat olarak ayarlayabilirsiniz. Bir radyo istasyonunu belirli bir dakika veya saatten sonra kapatmak için bir uyku zamanlayıcısı ayarlayabilirsiniz. Son olarak uygulama, şarkıyı dinlerken sözlerini görüntülemenize ve sanatçının biyografisini görmenize olanak tanır.
iHeartRadio’yu normalde ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Fakat premium sürümü kullanırsanız sınırsız atlama ve çalma listeleri, anında tekrar oynatma ve daha fazlasını içeren pek çok özelliğe kavuşmuş olursunuz.
Pek çok işletim sistemini ve cihazı destekleyen uygulamayı Android için buradan, iOS için buradan indirebilirsiniz.
Spinrilla
Spinrilla, hip-hop müzik tarzını seven kullanıcılar için en iyi uygulamadır. Doğrudan uygulama üzerinden şarkıları dinleyin veya internetsiz kullanım için şarkıları indirebilirsiniz.
Uygulamayı indirip yükledikten sonra üst kısmında yeni müzikler, popüler şarkılar ve single’lar için bir bölüm göreceksiniz. Buradan istediğiniz sekmeyi tercih ederek şarkı dinleyebilirsiniz. Diğer müzik uygulamalarından farklı olarak Spinrilla, bir şarkıda ileri geri sarmanıza, şarkılar hakkında yorum yapmanıza, Spotify’da olduğu gibi çalma listeleri oluşturmanıza ve şarkıları telefonunuza indirmenize olanak tanır. Ayrıca popüler parçaları, enstrümantal müzikleri ve konuma özel radyoları dinlemenize olanak tanıyan yerleşik bir radyosu da bulunuyor.
Uygulamanın Android versiyonunu buradan, iOS versiyonunu buradan indirebilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Ücretsiz bir müzik uygulamasında internetsiz müzik dinleyebilir miyim?
Bu sorunun cevabı, kullandığınız uygulamaya göre değişiklik gösterecektir. Spotify gibi bazı uygulamalar, ücretsiz kullanıcılar için sınırlı olacak şekilde internetsiz dinleme özelliği sunarken, Pandora gibi diğerleri için ücretli abonelik gerekiyor.
Ücretsiz bir müzik uygulamasında reklam duyar mıyım?
Evet, ücretsiz müzik uygulamalarının çoğu reklam destekli olduğu için şarkılar arasında reklamlar duyacaksınız.
Belirli bir sanatçıdan veya albümden çalabileceğim atlama sayısı veya şarkı sayısında herhangi bir sınırlama var mı?
Bu da kullandığınız uygulamaya göre değişkenlik gösterecektir. Bazı ücretsiz müzik uygulamalarında atlama sayısı, belirli bir sanatçı veya albümden çalabileceğiniz şarkı sayısı konusunda sınırlama vardır. Ücretli sürümler ise genelde daha fazla esnekliğe sahip olurlar.
Ücretsiz bir müzik uygulamasında özel çalma listeleri oluşturabilir miyim?
Spotify gibi bazı ücretsiz müzik uygulamaları, kullanıcıların özel çalma listeleri oluşturmasına izin verebiliyor. Pandora gibi uygulamalar ise kişiselleştirilmiş istasyonlara odaklanırlar.
Favori şarkılarım ücretsiz bir müzik uygulamasında bulabilir miyim?
Bu özellik, uygulamaya ve erişimi olan müzik kütüphanesine bağlıdır. Bazı uygulamaların diğerlerine göre daha geniş bir müzik kütüphanesi bulunuyor. Dolayısıyla en sevdiğiniz şarkılar bazı uygulamalarda bulunurken diğerlerinde bulunmayabilir.
İlgili Yazılar
En İyi ve Ücretsiz 10 Müzik Yapma Programı
İnternetsiz Müzik Dinleyebileceğiniz Uygulamalar
YouTube MP3 İndirme Programı: En İyi 12 Seçenek