Google Play Protect, Android telefonlar için Google tarafından geliştirilen bir kötü amaçlı yazılım korumasıdır. Telefonunuzu güvende tutmak için arka planda sürekli otomatik olarak çalışmaktadır. Play Protect, telefonunuzdaki her uygulamayı her gün tarar, ayrıca telefon verilerinizi ve uygulamalarınızı kötü amaçlı yazılım saldırılarına karşı korur.
Bu özelliği etkinleştirmek, Google’ın cihazınızı düzenli olarak tarayarak zararlı dosyaları kaldırma hakkını verir. Bir uygulama geliştiricisiyseniz ve uygulamanızı Play Store’da yayınlamak istiyorsanız, Google Play Protect testini geçmesi gerekmektedir. Test başarısız olursa, uygulamanız reddedilir ve Google Play Store’da yayınlanamaz.
Google’ın bu özelliği mükemmel olmasına rağmen bazen baş ağrısına neden olabilir. Bu özellikler, zararlı yazılım olasılığını fark ederse telefonunuzdan herhangi bir uygulamayı kaldırabilir veya siler. Dahası, izniniz olmadan otomatik olarak herhangi bir uygulamayı silebilir. Lucky Patcher ve Kingo Root gibi üçüncü taraf uygulamaları yüklerken telefonunuz bazen bir uyarı penceresi gösterebilir.
Ekranda şöyle bir uyarı belirebilir: “Bilinmeyen uygulamalar tarafından telefonunuz ve kişisel verileriniz daha fazla saldırıya açık hale gelebilir. Bu uygulamayı yükleyerek, telefonunuzda oluşabilecek herhangi bir hasar veya veri kaybından sorumlu olduğunuzu kabul edersiniz.” Bunun önüne geçmek için Google Play Protect’i devre dışı bırakmanız gerekmektedir.
Play Protect Tarafından Engellendi Hatasının Çözümü
Play Protect tarafından engellendi hatasını çözebilmeniz için iki farklı yöntemden bahsedeceğiz.
Play Protect Tarafından Engellendi Hatasının Çözümü | Rootsuz
Bu yöntem, Android telefonunuzda root erişimi gerektirmiyor. Burada sadece Google Play Store ayarlarında bazı değişiklikler yapacağız.
Play Protect tarafından engellendi uyarısını düzeltmek için izlemeniz gereken adımlar şunlar:
- Telefonunuzdan Google Play Store uygulamasını başlatın.
- Ekranın sol üst tarafında bulunan ☰ simgesine dokunun.
- Menüyü aşağı kaydırarak Play Protect seçeneğini bulun ve seçerek Play Protect’i yapılandırmak için sayfayı açın.
- Güvenlik tehditleri için cihazı tara seçeneğini devre dışı bırakın. Bunun için yeşil etkinleştirilmiş simgeyi sola kaydırın. Bu işlem, Google Play Protect’i devre dışı bırakacaktır.
- Şimdi Play Protect tarafından engellendi hatası veren uygulamayı yükleyin.
- Artık herhangi bir hata göstermeyecektir.
Bu şekilde Play Protect tarafından engellendi hatasını düzelterek istediğiniz uygulama yükleyebilirsiniz. Uygulamanızı yükledikten sonra güvenlik tehditleri için cihazı tara seçeneğini etkinleştirebilirsiniz.
Play Protect Tarafından Engellendi Hatasının Çözümü | Root Gerektirir
İkinci yöntemde Android cihazınızda root gerekmektedir. Burada QuickDis adlı bir Android uygulamasını kullanarak hatayı çözeceğiz.
Play Protect tarafından engellendi uyarısını düzeltmek için yapmanız gerekenler şunlar:
- QuickDis uygulamasını indirip yükleyin.
- QuickDis uygulamasını başlatın.
- İzin ver seçeneğine dokunarak Root izinlerini verin.
- QuickDis, Android cihazınıza yüklenmiş olan tüm uygulamaları yükleyecektir.
- Uygulama listesinden Google Play Store’u arayın.
- Google Play Store uygulamasına tıklayarak devre dışı bırakın.
- QuickDis’ten çıkın ve Google Play Store’un başarıyla gizlenip gizlenmediğini onaylayın.
- Telefonunuzun uygulama çekmecesinde arayın.
- Eğer Play Store başarıyla gizlendi ise Play Protect hatası veren uygulamayı yükleyin.
- Artık herhangi bir hata görünmeyekyit.
- Uygulamanızı yükledikten sonra Google Play Store’u tekrar görünür hale getirin.
Bu şekilde Android cihazınıza herhangi bir uygulama yüklerken Play Protect tarafından engellendi hatasını çözebilirsiniz. Bu adımları takip ederken herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, bize yorumlar üzerinden ulaşabilirsiniz.