Son dönemin popüler uygulamalarından olan TeamSpeak 3, son zamanlarda farklı bir konuyla gündemde. Kullanıcılar, TeamSpeak 3’ün eski sürümünü kullanma arzusu içindeler. Bunu nasıl yapabileceğinizden bahsedeceğiz fakat öncesinde birkaç bilgi aktarmak istiyoruz.
TeamSpeak 3 Nedir?
TeamSpeak 3, kullanıcıların internet üzerinden birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan bir VoIP (İnternet Üzerinden Ses Protokolü) yazılımıdır. Online oyunlar oynarken takım arkadaşlarınızla iletişim kurmak için kullanabilen oyuncuların kullanımı için özel olarak tasarlanmıştır.
TeamSpeak 3, yüksek kaliteli ses iletimi, düşük gecikme süresi ve birden çok kanal desteği sunarak kullanıcıların aynı anda birden çok insan grubuyla iletişim kurmasını sağlar. Windows, macOS, Linux, iOS ve Android için kullanılabilir olan TeamSpeak 3, oyun oynamanın yanı sıra iş ekipleri, online topluluklar ve diğer gruplar tarafından iletişim ve işbirliği için de kullanılır.
TeamSpeak 3 Eski Sürüm (32 ve 64 Bit) İndirme
TeamSpeak 3’ü eski sürüm olacak şekilde kullanmak için aşağıdaki indirme bağlantılarını kullanabilirsiniz:
Yukarıdaki iki bağlantıya tıklayarak çıkan seçenekler arasından TeamSpeak 3’ün eski sürümünü indirebilirsiniz. Aklınızda hangisini indirmeliyim? şeklinde bir soru işareti varsa, indirmeye sunulan son bağlantıyı kullanmanızı öneririz.
TeamSpeak 3 Sunucuya Bağlanma İşlemi Nasıl Yapılır?
Çoğu kullanıcı, TeamSpeak 3’te sunucuya bağlanma işlemini nasıl yapabileceğini henüz bilmiyor. Bunu nasıl yapabileceğinize dair izlemeniz gereken adımları aşağıda görebilirsiniz:
- TeamSpeak 3 istemci yazılımını bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza indirip kurulumunu gerçekleştirin.
- Şimdi TeamSpeak 3 istemcisini başlatın.
- Bağlantılar menüsüne tıklayıp Bağlan ögesini seçin.
- Sunucu Adresi alanına bağlanmak istediğiniz TeamSpeak 3 sunucusunun adresini girin. Bu kısım sunucunun IP adresi veya ana bilgisayar adı olabilir.
- Kullanıcı Adı alanına sunucuda kullanmak istediğiniz kullanıcı adını girin. Burası, sunucuya bağlandığınızda diğer kullanıcıların göreceği isim olacaktır.
- Sunucu bir parola gerektiriyorsa, bunu “Sunucu Parolası” alanına girin. Sunucu şifre istemiyorsa bu alanı boş bırakabilirsiniz.
- Sunucuya bağlanmak için Bağlan seçeneğine dokunun.
- Bağlantı başarılı olduğunda sunucuya bağlanacak ve sunucudaki diğer kullanıcılarla iletişim kurabileceksiniz.
TeamSpeak 3 Eski Sürüm Nasıl Kullanılır?
Yukarıdaki bağlantıları indirdikten sonra sırada TeamSpeak 3’ün eski sürümlerinin nasıl kullanılabileceği var. Bunun için izlemeniz gereken adımlar sırasıyla şunlar:
- İndirdiğiniz dosyanın üzerine çift tık yaptıktan sonra ekrandaki talimatları izleyip TeamSpeak 3 istemcisini bilgisayarınıza kurun.
- Kurulumu tamamlandıktan sonra TeamSpeak 3 istemcisini başlatın.
- “Bağlan” (Connect) penceresinde, sunucu yöneticisi tarafından sağlanan sunucu adresini, kullanıcı adını ve parolayı (varsa) girin.
- Sunucuya bağlanmak için “Bağlan” seçeneğine tıklayın.
- Bağlandıktan sonra pencerenin sol tarafında yer alan kanal ağacında kanala çift tıklayarak veya kanala sağ tıklayıp içerik menüsünden Kanala Katıl‘ı (Join Channel) seçerek bir kanala katılabilirsiniz.
- Başkalarıyla iletişim kurmak için bir mikrofon kullanmanız gerekiyor. Mikrofonunuzun takılı olduğundan ve TeamSpeak 3 istemcisinde doğru şekilde yapılandırıldığından emin olun.
- Mikrofon ayarlarınızı yapmak için “Araçlar” menüsüne tıklayın ve “Seçenekler“i seçin. “Seçenekler” penceresinde, “Yakala” (Capture) sekmesine tıklayın ve “Cihaz Yakala” (Capture Device) açılır menüsünden mikrofonunuzu seçin. Burada ses seviyesini ve diğer ayarları da yapabilirsiniz.
TeamSpeak 3’ün Özellikleri
Kullanıcıların birbirleriyle internet veya yerel bir ağ üzerinden iletişim kurmasını sağlayan TeamSpeak 3’ün temel özellikleri şunlardır:
- Sesli sohbet: Teamspeak 3, kullanıcıların mikrofonlarını ve hoparlörlerini kullanarak birbirleriyle sesli sohbetlere katılmalarına olanak tanır.
- Yazılı sohbet: Teamspeak 3’te sesli sohbete ek olarak kullanıcıların birbirlerine mesaj gönderebilecekleri yerleşik bir yazılı sohbet özelliği de vardır.
- Sunucu yönetimi: Teamspeak 3, kullanıcıların kanal oluşturma ve silme, kullanıcıları yasaklama ve izinleri ayarlama dahil olmak üzere sunucuyu yönetmesine izin veren güçlü bir sunucu yönetim sistemine sahiptir.
- Dosya paylaşımı: Teamspeak 3, kullanıcıların dosyaları istemci yoluyla veya yerleşik dosya sunucusunu kullanarak göndererek birbirleriyle paylaşmasına olanak tanır.
- Özelleştirme: Teamspeak 3 ile kullanıcılar istemcilerini özel dış görünümler, eklentiler ve diğer değişikliklerle özelleştirebilirler.
- Düşük gecikme süresi: Teamspeak 3, düşük gecikme süresine sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu da uygulamanın oyun ve diğer gerçek zamanlı iletişim uygulamalarında kullanımını uygun hale getirir.
- Platformlar arası uyumluluk: Windows, macOS, Linux, Android ve iOS için sunulan Teamspeak 3, çeşitli cihazlarda kullanılabiliyor.
Genel olarak Teamspeak 3, online oyunlar, iş toplantıları ve günlük konuşmalar için kullanılan, zengin özelliklere sahip bir VoIP yazılımıdır.