Yazı yazmanın yalnızca gazeteci veya yazarlara özel bir meslek olduğu günler geride kaldı. Bugün internet, her türlü içeriği çevrimiçi olarak yayınlayıp geçimini sağlamak için amatör ve profesyonel çalışanlara ciddi kapılar açtı.
İçerik oluşturucular, yayınladıkları içerikler sayesinde hem isim yapma hem de para kazanma fırsatı buldular. Kaliteli hazırlanmış bir içeriğin her zaman alıcısı vardır. Ve bugün tanınmış bir blog yazarı, yazar ve hatta bağımsız bir gazeteci olmak için alanında üniversite diplomanızın olmasına da ihtiyacınız yok.
İhtiyacınız olan şey, kitlenize hitap edecek ilgi çekici türde içerik yazma kabiliyetidir. Artık kocaman bir dünya olan internet, gelecek vadeden pek çok yazar / editörle dolu. Benzer içeriklerin yer aldığı bir okyanusta yaptığınız işlerin fark edilmesini sağlamak hiç de kolay değildir.
Bu zorluğun üstesinden gelmek için en iyisi olmak yerine topluluk içinde en iyisi olmak fark yaratabilir. Kendinize güvenen bir yazarsanız, geriye bir tek bunu yapmanız konusunda yardımcı olacak bir yazı yazma programı bulmak kalıyor. Fakat merak etmeyin, orası bizde.
Yazı Yazma Programı Nedir?
Yazı yazma programı, yazınızın daha kaliteli olmasına ve iyileştirilmesine yardımcı olan güçlü bir yapay zeka tarafından desteklenen bir teknolojidir. İyi bir yazı yazma programı, sizin yerinize yazım kontrolü yaparak dilbilgisi hatalarını düzeltebilir, içeriğinizi daha ilgi çekici hale getirmek için önerilerde bulunabilir.
Bu makale ile faydalanabileceğiniz en iyi yazı yazma programlarından bazılarına göz gezdireceğiz. İçlerinden en çok hangisini beğendiğinizi yorum kısmından belirterek, bu konuda arayışta bulunan diğer kişilere bir referans verebilirsiniz.
En İyi Yazı Yazma Programları
Zoho Writer
Zoho Writer, web tabanlı üretkenlik araçları oluşturma konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Zoho Corporation tarafından geliştirilen yazı yazma programıdır. Zoho Writer, kullanıcıların online olarak belge oluşturmasına, düzenlemesine ve üzerinde işbirliği yapmasına olanak tanıyan bulut tabanlı bir uygulamadır. Yazıyı biçimlendirme, resim ekleme ve şablon kullanma gibi geleneksel kelime işlemcilerle aynı özelliklerin birçoğunu sunan program, belgelere her yerden erişip başkalarıyla paylaşabilmenize de olanak tanıyor.
Zoho Writer ile yapabilecekleriniz sırasıyla şunlar:
- Online belgeler oluşturabilir ve düzenleyebilirsiniz.
- Belgeleri Microsoft Word, PDF, RTF ve HTML dahil olmak üzere çeşitli biçimlerde içe ve dışa aktarabilirsiniz.
- Belgeler üzerinde birden çok kullanıcıyla gerçek zamanlı olarak işbirliği yapabilirsiniz.
- Belgeleri başkalarıyla paylaşın ve erişim izinlerini kontrol edebilirsiniz.
- Kolay erişim ve yedekleme için belgeleri Zoho Docs hesabınıza kaydedebilirsiniz.
Şuradaki bağlantıdan Zoho Writer’da ücretsiz bir hesap oluşturabilir ve programı deneyebilirsiniz. Belge üzerinde hızlı bir şekilde birlikte çalışmak isteyen uzaktan çalışanlar için harika bir çözümdür.
Google Dokümanlar
Google Dokümanlar, çevrimiçi içerik yazma konusunda ihtiyaç duyabileceğiniz tüm özelliklere sahip olan, basit fakat etkili bir web tabanlı yazma aracıdır. Burada içeriğinizi yazabilir, biçimlendirebilir ve daha sonra tekrar ulaşmak için Google Drive’da saklayabilirsiniz.
Google Dokümanlar’ın çok popüler olmasının nedeni, içeriklerinizi güvenli bir bulut veritabanına kaydedebilmesidir. Google Dokümanlar ile içeriklerinizin kaybolmaya ve çalınmaya karşı güvende olduğundan emin olabilirsiniz.
Bunun dışında Google Dokümanlar, hazırladığınız içeriği gerçek zamanlı olarak düzenlemek için diğer Google kullanıcılarıyla ortak hareket edebileceğiniz bir yazı yazma aracıdır. En dikkat çekici ve nadir kullanılan özelliği ise geleneksel yazma yerine sesinizi kullanarak içerik yazabilmenize imkan sağlamasıdır. Kısacası Google Dokümanlar’ı yazı yazma aracı olarak kullanmanız için pek çok sebep bulacaksınız.
Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Google Dokümanlar’a şuradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Microsoft Word
Microsoft Word’ü duymamış olma ihtimalinizin yok denecek kadar az olduğunu düşünüyoruz. Zira MS Word, piyasada birçok yeni yazı yazma programı olsa da sürekli güncellemelerle değişen çağa ayak uydurmayı başarabilmiştir.
Kullanımı oldukça basit olan Microsoft Word, kullanıcıların yazının boyutunu, türünü ve rengiyle ilgili istedikleri biçimlendirmeyi yapabilmesine olanak tanıyor. Sayfaların kolayca hizalanması, içeriğin alt ve üst bilgiler, sayfa ve bölüm sonlarıyla uygun şekilde ikiye bölünmesi gibi çeşitli özelliklere sahiptir. Yazınızı bir resim, tablo, istatistik ve grafik şekli ekleyerek zenginleştirmenizi sağlayan Microsoft Word, yazı yazma konusunda tercih edilebilir en iyi seçeneklerden bir tanesidir.
Ücretsiz deneme sürümü bulunan aracın bağlantısına şuradan ulaşabilirsiniz.
Writer Plus
Writer Plus, Google Play’de yer alan en iyi yazı yazma uygulamalarından biridir. Kullanıcı arayüzü oldukça basittir. Yani belgeleriniz arasında kolayca gezinebilirsiniz. Masaüstü versiyonu da mevcuttur.
Writer Plus’ın bazı temel özelliklerinden bahsetmek gerekirse:
- İçerik ekleme, gösterme, düzenleme ve kaydetme özellikleri mevcuttur.
- Klavyeler için kısayol tuş desteği bulunuyor. Bunlardan bazıları şunlar:
- ctrl + a : tümünü seç
- ctrl + c : kopyala
- ctrl + v : yapıştır
- ctrl + x : kes
- ctrl + z : geri al
- ctrl + y : yinele
- ctrl + s : kaydet
- ctrl + f : paylaş
- Detaylı kelime ve karakter istatistikleri.
- Geri alma ve yineleme özellikleri bulunuyor.
- Karanlık mod desteği.
- Batarya dostudur.
Writer Plus yalnızca Android cihazlar için geliştirilmiş durumda. Telefonunuza yüklemek için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Ayrıca resmi web sitesinden olmamakla birlikte PC sürümünü de şuradaki bağlantıdan indirebilirsiniz.
Wordtune
Yazı yazarken doğru ifadeyi bulamadığınız durumlarda, bunu çözmenize yardımcı olması için bir arkadaşınıza veya editöre başvurabilirsiniz. Wordtune, yapay zeka kullanarak içeriğinizi yeniden ifade etmek, genişletmek ve kısaltmak için öneriler sunan bir araçtır. Bu listedeki diğer programlar gibi güçlü bir ücretsiz planı olmasa da ihtiyacınızı görecektir. Daha fazla özellik istiyorsanız ve aylık bir ücret ödemeye hazırsanız, listemizdeki diğer programlara da göz atabilirsiniz.
Wordtune’ün fiyatlandırmasından bahsedecek olursak, günde en fazla 10 yazı yazma, üç yapay zeka ipucu ve üç özeti ücretsiz hazırlayabilirsiniz. Daha fazla yazı yazma, yapay zeka ipucu ve özet içeren gelişmiş planlar için aylık 9,99 ABD dolarından başlayan fiyatlarla bir premium abonelik satın alabilirsiniz.
Wordtune’ün resmi web sayfasına şuradan ulaşabilirsiniz.
Reedsy
Reedsy, acemi yazarlar için süreci oldukça uygun hale getiren bir yayınevi olarak ün salmıştır. Yazarların kitaplarını düzenlerken zamandan tasarruf etmelerini sağlayan programı, güçlü bir kitap düzenleme aracı olarak da kullanabilirsiniz.
Temiz bir arayüze ve kitabınızın görünümünü dilediğiniz gibi kişiselleştirmenize olanak tanıyan Reedsy, diğer ücretli yazı yazma programlarına göre birçok açıdan gelişmiş araçlar sunar. Kitaplarınızı biçimlendirme işlemi esnasında zaman kazanmanızı sağlayacak özellikleri de bulunmaktadır.
Profesyonel olarak yazı yazan kişilerin kullanabileceği en iyi ücretsiz programlardan olan Reedsy’e şuradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Squibler
Kullanıcılarına sezgisel bir yazma aracı sağlayan Squibler, roman ve diğer kitap yazarlarının daha hızlı içerik yazmasına ve üretmesine yardımcı olur. ‘Not Kartları’ özelliği ile yazarlar, ekranlarını diledikleri gibi bölebilir, çalışmalarını düzenleyebilir ve not kartları oluşturarak yazma sürecini kontrol edebilirler.
Squibler yazınızı etiketler ile saklayabilir ve filtreleyebilirsiniz. Sürükle ve bırak özelliği de bulunan Squibler, herhangi bir yerdeki ögeyi başka yere rahatlıkla taşıyabilmenizi sağlar. Burada tamamladığınız kitabı, üzerinde çalışmak için diğer editörlerle kolayca paylaşabilirsiniz.
30 günlük ücretsiz deneme sürümü bulunan Squibler’e ulaşmak için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Scrivener
Scrivener, kullanıcılarına yararlanabilmeleri için kapsamlı ve gelişmiş bir dizi araç sunar. İçeriklerinize en uygun şablonu seçmenize yardımcı olan yazı yazma programında deneme, senaryo veya roman için kullanabileceğiniz tüm şablonlar hazır şekilde bulunmaktadır.
Yazı yazma programının sol tarafında bulunan kenar çubuğu, yazınız için işinize yarayabilecek pek çok ögenin yer aldığı bölümdür. Yazınızı kişiselleştirebilmeniz için ön ve arka madde gibi materyaller oluşturabilir, içeriğinizi bu süreçte yakından takip edebilirsiniz.
30 gün ücretsiz deneme sürümünün yanı sıra uygun fiyatı ve gelişmiş özellikleriyle birlikte Scrivener, iyi bir tercih olabilir. Yazı yazma programına ulaşmak için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
IA Writer
iA Writer, 2011 yılında Tokyo’da tasarımcı ve geliştirici Nishi-Azabu tarafından oluşturuldu. Bu program, blog yazarları, kısa metin yazarları ve içerik oluşturucularının yazılı kelimeye odaklanmalarına yardımcı olmak amacıyla özel olarak tasarlanmış basit ve açık bir uygulamadır.
Minimalist uygulamaların sınırlarını zorlayan iA Writer, birkaç yıl önce Apple App Store için de piyasaya sürüldü. Günümüzde en yeni Mac ve Windows ürünleri dahil olmak üzere tüm Apple ürünleri ile uyumlu olarak çalışmaktadır.
iA Writer, kısa makaleler, blog yazıları ve düz metin denemeler yazanlar için harika olsa da, kitap veya senaryo yazan kişileri eksik özelliklerinden dolayı hayal kırıklığına uğrayacaktır. Bu nedenle iA Writer, daha kısa eserlere odaklanan kişiler için daha uygundur.
iA Writer, yükseltmeden önce özelliklerini test etmenize izin veren 14 günlük ücretsiz bir deneme sunmaktadır. Program, masaüstü ve mobil platformlarda kullanılabilen macOS, Windows, Apple ve Android cihazları için tek seferlik 29.99 dolarlık bir ücret karşılığında sunuluyor. Bu programa ulaşmak için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Evernote
Evernote için tüm yazı yazma programları arasında en iyi ücretsiz çözüm yakıştırmasını yapabiliriz. Arayüzü, roman yazma ve basit notlar oluşturmanızı kolaylaştıracak pek çok şablona sahiptir.
Yukarıda sözünü ettiğimiz tüm özellikleri Evernote, kullanıcılarına ücretsiz olarak sunmaktadır. Şablon dışında diğer kullanıcılarla bir proje üzerinde işbirliği yapabilir ve sohbet edebilirsiniz. Kullanıcıların bir web sitesinde karşılaştıkları bir yazıyı kaydetmelerini sağlayan “Web kırpma” özelliği de programı cazip kılan bir başka yeteneğidir. Tabii bunun ücretli versiyonda bulunduğunu söylemekte fayda var.
Şık bir arayüze ve pek çok yararlı özelliğe sahip Evernote’un ücretsiz sürümüne şuradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Dilerseniz sayfanın üst kısmında bulunan ‘Planlar’ sekmesinden uygun bir ücretli sürüme de geçiş yapabilirsiniz.
iA Writer
iA Writer yalnızca yazı yazmak için hazırlanmış, minimalist ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip yazı yazma aracıdır.
Başlıca özellikleri arasında isimler, zarflar, sıfatlar vb. gibi konuşmaların vurgulanmasını kolaylaştıran üst düzey bir araç çubuğuna sahip olmasıdır. Ancak temek amacı, yazarlara dikkatleri dağılmadan yazma deneyimi sağlayan bir araç sunmaktır. Bunun dışında karanlık mod özelliğine de sahiptir.
14 günlük ücretsiz deneme süresine sahip olan yazı yazma programına şuradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Freedom
Bir yazar için odaklanmak, en önemli unsurlardan bir tanesidir. Çünkü kafanızı meşgul edecek herhangi bir detay, yazınızın kalitesini de olumsuz yönde etkileyecektir. Freedom, belirlediğiniz süre boyunca web siteleri ve mobil uygulamalar dahil olmak üzere dikkatinizi dağıtan tüm detayları engelleyerek odaklanmanıza yardımcı olur. Kısacası yazı yazma esnasında zamanınızı çalan, ‘bakmadan duramıyorum’ dediğiniz ne varsa engeller. Bu da çalışmanızın daha verimli olmasını sağlar.
İşinizi bitirmenizi teşvik edecek ‘Kilitli Mod’ adlı bir özelliğe sahip olan Freedom, yazı yazma esnasında ‘zararlı’ alışkanlıklarınızı minimuma indirmeye çalışıyor. Yıllık 29 dolar karşılığında kullanabileceğiniz yazı yazma programının ücretsiz deneme sürümü de bulunmaktadır. Freedom’ın web sitesine şuradan ulaşabilirsiniz.
WriteMonkey
Taşınabilir bir yazı yazma yazılımı olan WriteMonkey, dikkatinizi dağıtmadan yazı yazmanıza olanak tanıyan bir araçtır. WriteMonkey ile yazınıza dilerseniz semboller de ekleyebilirsiniz. Kaydet, aç, yazım denetimi, bul ve değiştir, tercihler gibi tüm seçenekleri bulabileceğiniz işlevsel bir menüsü de bulunmaktadır.
İçeriğin yazı tipini değiştirmek için Tercihler (Preferences) seçeneğini kullanabilirsiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç standart yazı tipi sağlayan WriteMonkey ile metin efektleri ekleyebilir, komut dosyasını, yazı tipi stilini ve boyutunu değiştirebilirsiniz. Ayrıca istediğiniz kağıt ve metin rengini ekleyebilir, pencere opaklığını ayarlayabilir, ekran ögelerini karartabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Buna ek olarak ekran ögelerini, düzeni, dili gibi detayları da özelleştirebilmenize olanak tanır.
Cümle başına ortalama sözcük sayısı, sözcük yoğunluğu gibi çalışmanızın istatistiklerini görmenizi sağlayan bir İlerleme seçeneğine sahiptir. Bunun yanında metni ve zamanı belirlediğiniz yazma sınırına kadar sınırlayabilirsiniz.
Bu ücretsiz program ile TXT dosyalarını içe ve dışa aktarabilirsiniz. Yazınızın bir PDF kopyasını kaydetmek için Yazdır seçeneğini kullanabilirsiniz. Programı şuradaki bağlantıdan bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz (Current stable release yazılı kısmın hemen altında bulunuyor).
EditPad Lite
EditPad Lite, yazı yazma becerilerinizi desteklemek için çeşitli özelliklere sahip bir metin düzenleyicisidir. Program ile yazı tipini (tür, stil, boyut ve komut dosyası) özelleştirebilir, metin düzenini ve yönünü yapılandırabilir ve bunun gibi daha fazlasını yapabilirsiniz. Bir belgede arama yapmak ve gezinmek için gelişmiş araçlara sahiptir. Bunun yanında klavye kısayol tuşlarını, düzenleme seçeneklerini ve sekme özelliklerini tercihinize göre kişiselleştirebilirsiniz.
Program ile orijinal metni Yunanca, UTF-8, ASCII, ISO, DOS, ISCII, Mac vb. gibi başka bir karakter kümesine kodlamak için Metin Kodlama özelliğini kullanabilirsiniz. Ayrıca yinelenen veya boş satırları silebilir, baştaki veya sondaki boşluğu kırpabilir ve benzeri pek çok işlemi yapabilirsiniz.
EditPad Lite ile bir dosyayı basitçe içe ve dışa aktarmak için RTF, TXT, PDF, DOC, HTML ve daha fazlası gibi bir dosya türünü ilişkilendirebilirsiniz. Bunu yapmak için Seçenekler > Dosya Türlerini Yapılandır’a (Options > Configure File Types) gidip programla ilişkilendirilecek bir biçim eklemeniz yeterlidir.
Genel yazma amacıyla veya bir web sayfası oluşturmak için kullanabileceğiniz EditPad Lite’ı şuradaki bağlantıdan indirebilirsiniz.
OmmWriter
OmmWriter, yazı yazmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış yenilikçi bir yazı yazma programıdır. Yazarlar, editörler, blog yazarları ve dikkat dağıtıcı unsurlar olmadan yazması gereken herkes için oldukça uygun bir seçimdir.
Bu program, yalnızca yazma görevini gerçekleştirmek için gereken alanı gösteren tam ekran modunda çalışan minimalist, temiz bir arayüze sahiptir. Yazı yazarken, yalnızca bir metin kutusu ve metnin gerçekten net ve canlı göründüğü soyut bir arka plan görürsünüz. Fareyi hareket ettirdiğinizde, program birkaç düğme içeren bir araç çubuğu görüntüleyerek bir yandan ana menüyü etkinleştirir. Uygulama, .txt ve .omm uzantılı belgeleri okuyabilir ve kaydedebilir, ikincisi kendi yerel biçimidir.
OmmWriter, bir kelime işlemcide bulunan temel özellikleri ve işlevleri sunar. Araç çubuğundan veya sadece kısayol tuşlarını kullanarak metninizi kaydedebilir, yeni bir belge açabilir veya yazı tipi stilini ve boyutunu değiştirebilirsiniz. Kes, kopyala/yapıştır ve geri al/yinele gibi yaygın işlemler de kısayol tuşlarıyla kullanılabilir. Metin kutusunun boyutunu ayarlayabilir, ekran etrafında hareket ettirebilir ve sizin için daha uygun bir yere yerleştirebilirsiniz. Çok kullanışlı bulduğum bir diğer özellik ise ekranın altında görünen kelime sayacıdır.
Görsel açıdan, düzen renklerini ve arka planlarını değiştirmenize olanak tanıyan bir seçenek vardır. Ücretsiz sürüm, yalnızca farklı dokulara ve soyut manzaralara sahip üç arka plan içerir. Müzik ise rahatlatıcı, ortam melodilerinden oluşuyor. İyi bir çift kulaklıkla deneyim çok daha keyifli. İsterseniz müziği kapatmak da mümkün.
OmmWriter’ı kullanmak için şuradaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.
FocusWriter
FocusWriter’ı kullanan bazı kişiler, programı yazı yazma dünyasının gizli bir cevheri olarak görmektedirler. Bu program, yazı yazma esnasında odaklanmakta zorlananlar için basit ama güçlü bir metin editörüdür.
Eğer yazı yazmaya üşenmeyi engelleyecek bir program arıyorsanız, FocusWriter’dan daha iyisini bulamayabilirsiniz. Programın ana amacı sizi hedeflerinize ulaşana kadar yazmaya devam etmeye teşvik etmektir.
Programın temel özellikleri:
- İnternet olmadan da kullanabilirsiniz.
- 20 arayüz dili mevcuttur.
- Günlük hedefler ve istatistikler belirleme.
- Zamanlayıcı ve alarm özellikleri sayesinde herhangi bir harici araç kullanmanıza gerek kalmaz.
- Arka plandan yazma sesine kadar her şeyi değiştirmenize olanak tanıyan özelleştirilebilir arayüz.
- Depolama aygıtları aracılığıyla manuel olarak farklı bir aygıta taşıma olanağı.
Kullanımı tamamen ücretsiz olan bu yazı yazma programını şuradan indirebilirsiniz.
yWriter
Writer, roman yazarları için en iyi ücretsiz yazı yazma programlarından biridir. Bu yazılım ile projenize bölümler ekleyebilir, ardından bu bölümlere yazı atayabilirsiniz. Ayrıca yazınıza karakter, konum, resim gibi eklemeler de yapabilirsiniz. Yazı tipinin türünü ve boyutunu değiştirebileceğiniz, istediğiniz metni vurgulamak için kullanabileceğiniz bazı temel araçlara sahiptir.
yWriter ile mevcut projenize eklemek için TXT, RTF ve HTML formatlarını içe aktarabilirsiniz. Aynı formatları dışa aktarmayı da destekler. Bunun yanında yazınızı PDF veya XPS formatında kaydetmek için Yazdır seçeneğini kullanabilirsiniz. Son olarak projenizin belirli bölümlerini (RTF) ve diğer verileri (XML) dışa aktarmanıza olanak tanır.
yWriter, bir roman veya hikaye yazmak için kullanabileceğiniz en iyi yazı yazma programlarından bir tanesidir. İşinizi odaklanarak yapmanızı sağlayacak bu yazı yazma programını şuradan indirebilirsiniz.
Milanote
Milanote, projeleriniz üzerinde beyin fırtınası yapmanıza, bunları düzenlemenize ve işbirliği yapmanıza yardımcı olan görsel bir çalışma alanıdır. Kurgu ve blog yazarlarından tutun da gazetecilere kadar her türden yazar için işlevsel bir araçtır.
Milanote, kullanıcılara yazı yazmalarını ideal hale getiren bazı özelliklere sahiptir:
- Beyin fırtınası araçları: Milanote, beyin fırtınası yapmayı ve projeleriniz için ana hatlar oluşturmanızı kolaylaştırır. Düşüncelerinizi düzenlemek için yapışkan notlar, zihin haritaları ve diğer görsel araçları kullanabilirsiniz.
- Kartlar: Milanote kartları, araştırmalarınızı, notlarınızı ve fikirlerinizi saklamanın ve düzenlemenin yollarından birisidir. Kartlarınıza resimler, videolar ve bağlantılar ekleyebilir ve hatta aynı kartta başkalarıyla işbirliği yapabilirsiniz.
- Şablonlar: Milanote, projelerinize başlamak için kullanabileceğiniz farklı şablonlar sunar. Bu şablonlar, storyboard’ları, slayt sunumlarını ve daha fazlasını içermektedir.
- İşbirliği: Milanote, projelerinizde başka kişilerle işbirliği yapmanızı kolaylaştırır. Başkalarını panolarınızı görüntülemeye ve düzenlemeye davet edebilir, onlarla gerçek zamanlı sohbet edebilirsiniz.
Yaratıcı projeleriniz üzerinde beyin fırtınası yapmanıza, düzenlemenize ve işbirliği yapmanıza yardımcı olabilecek görsel bir çalışma alanı arıyorsanız, Milanote oldukça başarılı bir seçenektir. Ücretsiz deneme sürümü de bulunan programa şuradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Prowritingaid | İngilizce Yazı Yazma Programı
İngilizce makale yazarken olası gramer ve yazım yanlışlarınızı düzelten bir program arıyorsanız, Prowritingaid’den başkasına bakmayın. Program, aslında bir Chrome uzantısı olarak ve tamamen ücretsiz şekilde çalışıyor. Dilbilgisi kurallarını kontrol etmek ve daha doğru yazmanıza yardımcı olacak birçok işlevsellik sunar.
Uzun makaleler yazan kişiler için oldukça yararlı bir araçtır. Ücretsiz sürümü dışında pek çok ekstra özelliğinden faydalanabileceğiniz ücretli bir sürümü de bulunmaktadır. Bu sürümde yirmiden fazla farklı yazı analizi aracı ve raporu bulunmaktadır. Bunlar, yazınızı geliştirmek için size çok çeşitli öneriler sunacaktır. Ayrıca Chrome dıışında Microsoft Word, Google Dokümanlar ve Scrivener için de kullanımı kolay uzantılar mevcuttur.
Uzun makaleler veya kitap gibi çok uzun belgeler üzerinde çalışanlar için yararlı olan bu yazı yazma aracına şuradan ulaşabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Yazı yazma programı kullanmanın faydaları nelerdir?
Yazı yazma programı kullanmak, kullanıcılara artan verimlilik ve yazım denetimi ve dilbilgisi denetimi gibi yardımcı özelliklere erişim gibi avantajlar sağlar.
Yazı yazma programı, yazma becerilerimi geliştirebilir mi?
Yazı yazma programının kendisi yazma becerilerinizi doğrudan geliştirebilmese de dilbilgisi veya sözcük seçimi gibi geliştirmeniz gereken alanları belirlemenize yardımcı olabilir. Ayrıca yazma becerilerinizi uygulamanıza ve geliştirmenize yardımcı olacak araçlar da sağlayabilir.
Yazı yazma programları pahalı mı?
Yazılımın maliyeti, programa ve içerdiği özelliklere bağlı olarak değişebilmektedir. Google Dokümanlar gibi bazı programlar ücretsizdir, diğerleri ise bir kerelik satın alma veya abonelik ücreti gerektirebilir.
Yazı yazma programı kimler için yararlıdır?
Yazı yazma programı, öğrenciler, blog yazarları ve iş profesyonelleri dahil olmak üzere herhangi bir türde yazı yazan herkes için yararlı olabilir.